Tomo Ricov: "Weekend smo postavili kako treba, dosad nisam vidio ništa bolje ili originalnije"

Foto: Press

ZNALAC zagrebačke klupske scene te idejni pokretač i direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov, već devetu godinu za redom pomiče granice ovog poznatog medijskog festivala koji u prostoru stare tvornice duhana u Rovinju svaki puta oduševi bogatim programom i poznatim gostima. Kakvi su mu novi planovi, tko stoji iza uspjeha Festivala, što smatra izazovima te uz koji glazbeni klasik se priprema za ovogodišnje izdanje, doznajte u nastavku.

Kojeg glazbenika biste htjeli dovesti na Weekend, a do sada niste još uspjeli?

Na Weekendu bih volio da se pojave Brian Setzer, Stevie Wonder i Marcos Vale. Njih do sada nismo još imali prilike dovesti, a skoro sigurno niti neću moći.

A postoji li neki predavač kojeg bi voljeli vidjeti? 

Zasigurno Jerry Seinfeld.

Koji vam se koncert u posljednjih devet godina posebno urezao u pamćenje? 

Stevie Wonder u Hyde parku ljetos. Odsvirao je moj najdraži album Songs in the key of life u cijelosti. Pharrell je kao predgrupa također bio odličan.

Ova godina je generalna proba za veliku obljetnicu sljedeće godine kada slavite 10 godina, imate li već planove za tu obljetnicu?


Nemamo, ali znamo da mora biti nešto posebno. Imam mali pritisak, morat ćemo se stvarno potruditi, no to nam je ujedno i izazov.



Iza Weekenda već dugi niz godina stoji cijeli tim, uz tebe i Nikolu, možete nam reći nešto o tome?


Zelda nosi sve na svojim nejakim plećima, ona je dobri duh Weekenda i poveznica svakog sa svakim. Boris se brine da sve što zamislimo da se i stvarno ostvari. Mirella se pobrine da svi dođu i smjeste se kako treba. Petra se brine da imamo novaca. Martina da sve izađe u javnost što treba i kako treba. Tu su još Lara, Kim, Rea, Stupni, Andraš, Nina, cure i dečki iz 404 i Demodea od kojih svaki da svoj ključni doprinos uspjehu Weekenda. Jedino timskim radom možemo uspjeti raditi ovako uspješan projekt i to već devet godina zaredom.

Je li sve ove godine teško održati efekt iznenađenja za ljude – isplanirati dobar party ili predavanje koje iznenadi sve prisutne?


Je, najveću opasnost smatramo dosadu. Zato svake godine pomno radimo program, uključujući i zabavni te smišljamo nešto novo i originalno kroz cijelu godinu. Lako je pasti u zamku da se radi po šabloni, po provjernim obrascima.


Obzirom na to da jako puno putujete po cijelom svijetu i vidio si brojne festivale – postoji li neki koncept ili ideja koju bi voljeli dovesti na Weekend?

Neskromno priznajem da ne baš, Weekend smo slučajno od prve godine postavili kako bi trebao biti i nisam do sad vidio ništa bolje ili originalnije. Uvijek se može ubaciti pojedini zanimljivi element koji se pojavi na drugim događanjima, ali koncept kao takav, mislim da smo pogodili od prve, što potvrđuje i veliki broj posjetitelja iz cijele regije.

Imate li neku stvar / izvođača koja vam je posebno draga i uz koju se volite pripremati za ovogodišnje izdanje Weekenda?

Weekend od Eddie Cochrana, rockabilly klasik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.