Tračak nade za glazbenu scenu: Klapa Maslina dobila dijamantno priznanje

KLAPA MASLINA jedna je od onih s dužim stažem sa šibenskog područja. Iako medijske stupce većinom puno nekakve poluzvijezde, ova klapa koja djeluje već punih 25 godina napokon je dobila jednu hvalevrijednu nagradu.

Album je prodan u više od 30 tisuća primjeraka

Dijamantno priznanje koje im je dodijelila Croatia Records za album "Da te mogu pismom zvati" najljepše je priznanje koji je klapa Maslina dobila za svojih 25 godina postojanja. Osim što je to veliko priznanje klapi Maslina kako takvoj, to je i veliki glazbeni pomak za klapsko pjevanje uopće. Nepobitna je to činjenica da je to ujedno i jedino takvo priznanje ikad dodijeljeno jednoj klapi.  Time je potvrđen njihov ne samo glazbeni već i komercijalni status, jer prodati preko 30 tisuća primjeraka jednog albuma danas je mnogim glazbenicima nedostižno.

Nakon veličanstvenog koncerta u KD Vatroslav Lisinski kojemu su pored brojne publike prisustvovali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te gradonačelnica Šibenika Neda Klarić, članovi klape Maslina vratili su se svakodnevnim obvezama. U pripremi je njihov novi studijski album na kojem će se naći 12 novih pjesama, a u prodaji će biti i CD i DVD s koncerta u Lisinskom na kojem su osim klape Maslina briljirali i njihovi gosti: Arsen Dedić, Đani Maršan, Hrid Matić, Ivo Pattiera te Đani Stipaničev.

S.C.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.