Tragičan život sina Nicka Cavea: Bio je uspješan model, zbog bolesti je pao na dno

NAJSTARIJI sin Nicka Cavea Jethro Lazenby preminuo je u nedjelju u dobi od 31 godine, objavio je glazbenik. Tragičan je to kraj života mladog manekena koji je oca upoznao tek sa sedam godina.

Jethrov život obilježili su kriminal i boravak u zatvoru zbog prijetnji ubojstvom tadašnjoj djevojci 2018. godine te zbog nedavnog premlaćivanja majke Beau Lazenby. Živio je u Melbourneu, a pušten je iz zatvora uz jamčevinu dva dana prije nego što je umro. Tijekom svađe s majkom oko cigareta udario ju je u lice, zbog čega je krvarila te je zadobila modrice.

Caveov problematični sin radio je kao model za Balenciagu i Versace, a okušao se i na filmu. Pokušao je krenuti očevim stopama pa se bavio i glazbom. Godinama je imao problema s mentalnim zdravljem, a njegov odvjetnik nedugo prije smrti izjavio je da mladić boluje od shizofrenije.

Jethro je ranije ispričao da je oca upoznao sa sedam godina, otprilike u isto vrijeme kad je BBC objavio da glazbenik ima sina. Poznato je da je Jethro rođen kad je Cave bio u prvom braku s brazilskom novinarkom Viviane Carneiro. Gotovo u isto vrijeme kad je Jethro rođen, Carneiro je na drugom kraju svijeta rodila sina Lukea. 

Jethro je odrastao u Australiji, ali je živio u Londonu. Evening Standardu se 2012. požalio da mu je bilo teško doći u Englesku. Naime, unatoč slavnom ocu, u tom trenu bio je švorc te je spavao na prijateljevom kauču. Otac mu je tada živio u Brightonu s drugom suprugom Susie Bick i njihovim blizancima Arthurom i Earlom, a sin ga nije želio nazvati.

Kako je rekao, nastojao se odvojiti od očeve pojave, a njihov odnos opisao je kao napet. Ipak, često je koristio očevo prezime kako bi pokrenuo manekensku karijeru. Kasnije je prestao s tim. "Da budem iskren, očevo prezime nije profitabilno kao što biste mislili", rekao je.

Cave je, pak, izjavljivao da je njihov odnos na početku bio težak, no popravio se s vremenom. "Vječno ću žaliti što nisam imao kontakta s Jethrom u početku, no sad imamo sjajan odnos", govorio je.

U jednom trenu Jethro se vratio u Australiju, gdje se nastavio baviti manekenstvom.

Problemi sa zakonom počeli su 2018. godine kad je napao tadašnju djevojku i prijetio joj da će je ubiti. Ove godine u ožujku majka ga je zatekla pred vratima svoje kuće u Melbourneu nešto prije ponoći. Posvađali su se, a on ju je udario koljenom u lice. Otišao je kupiti cigarete, a majka je pobjegla u obližnji pub i zamolila ljude da pozovu policiju. Jethro je uhićen nedugo nakon toga. 

Krao hranu da preživi

Kako bi se nagodio s tužiteljstvom, priznao je napad. Iz zatvora je izašao 5. svibnja, a zabranjen mu je kontakt s majkom na dvije godine. Dva dana kasnije pronađen je mrtav, a uzrok smrti nije objavljen.

Strani mediji pišu da je u mjesecima prije smrti krao hranu kako bi preživio. Naime, u studenom je uhvaćen kako krade namirnice u dućanu, a ukrao je pakiranu sušenu govedinu, vrećicu čipsa, mesnu pitu te smoothie.

Izvori su za Daily Mail ispričali da se borio s ovisnošću većinu svoje punoljetnosti.

"S puno tuge mogu potvrditi da je moj sin Jethro preminuo. Bili bismo zahvalni za poštovanje privatnosti obitelji u ovim trenucima", stoji u Caveovoj izjavi.

Druga tragedija u Caveovom životu

Caveov sin Arthur poginuo je u srpnju 2015. godine kad je pao s litice u Ovingdeanu nedaleko od Brightona. Kako je kasnije objavljeno, mladić je konzumirao halucinogene droge i spotaknuo se s vrha litice u blizini svoje kuće. Iako je odmah prevezen u bolnicu Royal Sussex, njegove ozljede bile su preteške.

Cave je tada poručio da je tuga "nezamisliva", a obitelj se opraštala od svog "predivnog, sretnog i dragog dječaka".

"Bio si najbolji brat kojeg sam mogao zamisliti", poručio je Arthurov brat blizanac Earl.

Cave i supruga Susie nakon smrti sina napustili su Brighton i otišli u Los Angeles, no kasnije su se vratili u Englesku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.