Splićanin ušao u mračne tunele Petrovaradinske tvrđave, pogledajte što je ondje vidio

Foto: Jurica Galić Juka

SPLITSKI avanturist Jurica Galić Juka u novoj epizodi svojih YouTube putopisa ušao je u podzemlje Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu u Srbiji.

"U zadnjoj epizodi putopisa iz Srbije, šlag na kraju. Možda najčudnija, najzabavnija i najpozitivnija ekipa koju sam sreo u životu vodi nas do samog kraja beskrajno dugih (cca. 30 km) i mračnih tunela Petrovaradinske tvrđave. Lovci na blago, krijumčari, bizarni otpad, ritualna žrtvovanja, zamke za ljude, urbana gerila i tajna povijest ove utvrde su samo dio tema koje su 'krivci' što je ovo najduža epizoda na kanalu do sada", objašnjava Juka.

Katakombe Petrovaradinske tvrđave dugačke su skoro 30 km, a Splićanina su kroz dio njih proveli članovi udruge 3D Svet - UGRIP.

Članovi udruge svakodnevno obilaze tvrđavu, a brinu se i o njenom stanju pa su dosad iznijeli, kažu, tone smeća iz nje. U tvrđavi su pronašli razne predmete koje su iza sebe ostavljali beskućnici u novije doba, ali i lovci na blago te pripadnici raznih skupina koji su se sastajali u tvrđavi. Pronašli su čak i čitav automobil iz 1960.

Okultno

Članovi udruge tvrde da se u podzemlju tvrđave skupljaju i članovi raznih sekti. "Bili su razni momenti koji otkrivaju da se tu prizivao vrag. Pronašli smo i vudu lutke, ove godine su izrezali mačke, pronašli smo ih dolje... Bilo je krvi, bacili su njihove organe posvuda", ispričao je osnivač udruge Leon.

Podzemlje tvrđave ima čak 49 ulaza. "Ima kisika i u bilo kojem trenutku možemo izaći u roku pet minuta", objasnio je Leon. Juki su pokazali i tajne zamke koje su se koristile za vrijeme ratovanja. Što se još krije ispod Petrovaradinske tvrđave pogledajte u videu koji je odmah privukao veliku pozornost na društvenim mrežama.

Pročitajte više