Tulumi uz kokain i modele: Vlasnik Topshopa optužen za seksualna zlostavljanja

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je Daily Telegraph objavio tekst u kojemu se spominjao misteriozni britanski biznismen s navodnim brojnim optužbama za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje žena, britanski parlamentarac Peter Hain iskoristio je svoje parlamentarno pravo i imenovao tog biznismena - tvrdi da je riječ o Sir Philipu Greenu, britanskom tajkunu i vlasniku modne kompanije Topshop.

Embed from Getty Images

Green, koji se inače mogao vidjeti u društvu svih najpoznatijih svjetskih manekenki i ostalih slavnih ljepotica, poriče sve optužbe, no Daily Mail se danas prisjeća skandala iz siječnja vezanog uz humanitarno društvo Presidents Club i njihovu godišnju dobrotvornu večeru, event vrlo blizak Sir Philipu Greenu. 

The Financial Times je početkom godine iznio optužbe da je ta večera zapravo krinka za seksualno zlostavljanje brojnih mladih žena koje su tamo zaposlene kao hostese. "Oko 130 zgodnih, visokih, mršavih mladih žena, angažiranih kao hostese na tom događaju na kojem sudjeluju samo muškarci, noć provede tako što ih uznemiruju i napadaju sredovječni muškarci", pisalo se tada. Jedna djevojka je bila izjavila da joj je jedan od uzvanika tijekom večere pokazao penis, druga da joj je jedan rekao: "Želim da ispiješ tu čašu, skineš hlače i plešeš na stolu."

Embed from Getty Images

Pisalo se i da tu bude escort djevojaka koje nakon večere moraju paradirati plesnim podijem, a Sir Philip Green je tada komentirao optužbe ovako: "To su teška sranja. Sve te stvari koje su se navodno događale nisu ništa drugačije od onoga što se vikendom događa u bilo kojem londonskom klubu."

On je bio jedan od 360 muškaraca na tom eventu.

Sir Philipa Greena godinama prati glas kontroverznog tipa. Jednog je zaposlenika navodno otpustio tako da ga je pozvao u svoj ured, pokazao mu gomilu gotovine na stolu i rekao: "Ovoliko si me koštao. Letiš." Kroz godine je stvorio jedno od najvećih modnih carstava svijeta te postao jedan od najbogatijih ljudi. Druži se s holivudskom elitom, uvijek je u društvu ljepotica, a često ga se moglo vidjeti i s holivudskim producentom zbog kojeg je i nastao pokret Me Too - Harveyjem Weinsteinom. Posebno je blizak s Naomi Campbell.

Embed from Getty Images Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Njegovi zaposlenici su ga u jednoj biografskoj knjizi opisivali kao "potpuno odvratno ljudsko biće", piše Daily Mail. Navodno se stalno istresao na nekog od zaposlenika. "Zahvaljivao bi bogu da taj dan to nisi ti", opisao je atmosferu u uredu jedan od radnika.

"Potpuno si beskoristan. Bacio bih te kroz prozor, ali toliko si debeo da bi se vjerojatno samo odbacio natrag", navodno je rekao jednom zaposleniku.

Embed from Getty Images

Sir Philip Green inače sa suprugom Tinom živi u Monacu, no svakog tjedna putuje u London odakle radi. Iako on upravlja svime, vlasništvo kompanije je u rukama njegove supruge. 2006. godine ga je Tony Blair preporučio za vitešku titulu.

Poznati su njegovi raskalašeni tulumi na kojima se nerijetko spominjao kokain, a alkohol je tekao u potocima. Za svoj 50. rođendan je organizirao avion za 220 gostiju, odjenuo ih u toge i počastio s tisuću boca vina, 400 boca šampanjca i 40 kilograma kavijara. On se pojavio odjeven kao car Neron. Sličnu stvar je napravio i za svoj 60. rođendan kad je 150 gostiju odveo u Meksiko, a tulum ga je koštao više od sedam milijuna dolara.

Inače, njegova kći Chloe zaručena je za Jeremyja Meeksa koji je prozvan najzgodnijim zatvornikom svijeta, a njihova je veza punila stupce tabloida nakon što je on s bogatom ljepoticom prevario zaručnicu u javnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.