Tupaca iz osvete ubila suparnička banda?

Screenshot: Youtube

TUPAC SHAKUR, jedna od najvećih zvijezda hip hopa ubijen je prije više od 20 godina, ali i danas njegova smrt ostaje obavijena velom misterije.

Postoje mnoge teorije oko smrti poznatog repera od toga da je sve organizirao njegovo glazbeni rival Biggie Smalls do toga da je Tupac bio samo slučajna žrtva, ali izvor iz losanđeleške policije je za časopis People izjavio da se radilo o osveti između bandi.

Napokon otkriveno tko je ubio Tupaca?

Reper je odrastao na ulicama New Yorka, Baltimorea i sjeverne Kalifornije, ali s bandama ga se povezuje otkako je potpisao ugovor za diskografsku kuću "Death Row Records" u jesen 1995. U to je vrijeme Tupac bio na odsluživanju kazne u trajanju od četiri i pol zbog seksualnog napada na devetnaestogodišnju obožavateljicu. Vlasnik diskografske kuće,
Marion "Suge" Knight ponudio mu je financijski pomoći oko žalbe ako pristane snimiti tri albuma kod njega.

"Shakur je želio izaći iz zatvora i doslovno je svoj život stavio u Sugeove ruke. Čim je potpisao, oni su ga posjedovali", objasnio je službenik LAPD-a.

Knight je bio visokopozicionirani član bande Mob Piru koja je tad bila u smrtnoj zavadi s drugom bandom imena Compton Crips.

"Čim je potpisao za njih i on se našao na meti rivalske bande", objasnio je policajac.

VIDEO 20 stvari koje možda niste znali o Tupacu

Na dan svoje smrti, Tupac se sukobio s Orlandom Andersonom, članom Crispsa u jednom kasinu. Ranije je u trgovačkom centru Anderson pokušao ukrasti medaljon sa znakom "Death Row Recordsa" jednom od Tupacovih prijatelja i to je prouzrokovalo tuču. Kad ga je opazio u kasinu, temperamentni reper ga je napao i pretukao.

"Jednostavno je bila riječ o osveti. Da ga nije napao, ne bi ga ubili te večerao", rekao je policajac, tvrdeći da mu je to otkrio bivši vođa Crispsa.

Posljednje riječi Tupaca Shakura otkrivaju kakav je tip bio do samoga kraja

Kad je umirućeg repera policajac na ulici pitao tko je pucao na njega Tupac je izgovorio svoje slavne posljednje riječi: "Jebi se".

"Vjerujem da su i on i Suge, koji je bio za volanom, znali o kome se radi. Auti su bili na udaljenosti manjoj od metra kad se dogodila pucnjava. Tupac je bio na suvozačkom sjedalu, u najboljoj poziciji da vidi napadača, a taj dio grada je vrlo dobro osvijetljen", rekao je član LAPD-a.

Budući da je Tupac već preživio jedan takav napad u studenom 1994., pretpostavlja da je mislio da će i ovaj put preživjeti i osvetiti se bez da u to uključuje policiju.
Sam Suge se nikad nije izjasnio, a pojavile su se i sumnje da je on sudjelovao u napadu na Tupaca jer je ovaj navodno želio raskinuti ugovor s "Death Row Recordsom" i osnovati vlastitu diskografsku kuću.

Izvor koji je govorio za People to ne smatra vjerojatnim jer je i sam Suge bio ozlijeđen u napadu.

"Tko bi organizirao tako nešto, a onda se i sam našao u dometu pištolja?", zaključuje.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.