Turistkinja u Firenci simulirala odnos sa spomenikom

Screenshot: X

Stanovnici Firence zgroženi su nakon što je u javnost iscurila fotografija turistkinje koja simulira odnos sa spomenikom antičkom bogu Bakhu, piše u srijedu BBC. 

Simulirala odnos s kipom antičkog boga Bakha

Na fotografijama podijeljenim na Facebook stranici Welcome to Florence (Dobrodošli u Firencu) ista žena je viđena kako ljubi antičkog boga usred noći. 

Kip Bacha smješten je na uglu ulice u blizini poznatog mosta Ponte Vecchio (Stari most), a riječ je o replici djela kipara Giambologne iz 16. stoljeća. Original se čuva u obližnjem muzeju Bargello, piše BBC. 

Fotografije su potaknule bijes korisnika društvenih mreža. Dio njih pozvao je na njezino uhićenje.  „Ovo je rezultat godina pokušaja da se Firenca pretvori u Disneyland”, napisao je jedan od njih. 

"Svi rade što žele"

Patrizia Asproni, predsjednica Confculture, udruženja koje promiče talijansku kulturnu baštinu, za talijanske medije je rekla da se ti „nepristojni i barbarski” događaji stalno ponavljaju jer „svi osjećaju da imaju pravo raditi štogod žele bez kažnjivosti”. 

Asproni je pozvala na "singapurski model" s ogromnim kaznama i nultom tolerancijom na takvo ponašanje, piše BBC. 

Pitanje je što bi o ovakvom ponašanju mislio sam Bakho, rimska verzija grčkog Dioniza, boga plodnosti, hedonizma, vina i drugih stvari iz čijih proslava smo naslijedili etimologiju riječi 'bakanalije'. 

Firenca je danas jedna od najvažnijih turističkih svjetskih destinacija. Prošle godine grad od oko 382 tisuća stanovnika od lipnja do rujna posjetilo je oko 1.5 milijuna ljudi. Lokalni stanovnici teško se nose s velikim brojem turista koji u ljetnim mjesecima preplavljuju grad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.