Twitch zabranio golotinju na stranici nakon afere s kontroverznom streamericom

Screenshot: Twitch

Twitch, jedna od najvećih platformi za streamanje videoigara na svijetu, poništava svoju promjenu pravila koja je dopuštala "umjetničke prikaze golotinje" na stranici. 

Morgpie, streamerica na Twitchu i internetska ličnost, našla se u središtu kontroverze oko golotinje nakon što se pojavila u streamu uživo, a neki gledatelji su vjerovali da je u toplesu. Pobuna zbog zabrane streamanja na stranici koju je Morgpie dobila potaknula je Twitch da objavi nove smjernice koje dopuštaju "umjetničke prikaze golotinje." 

Međutim, Twitch je u petak objavio da ponovno mijenja svoju politiku golotinje. "Ubuduće, prikazi stvarne ili izmišljene golotinje neće biti dopušteni na Twitchu, bez obzira na medij", napisala je tvrtka u svom najnovijem ažuriranju pravila. 

"Prvo, želimo razjasniti da su neki streameri, kao odgovor na ovo ažuriranje, stvorili sadržaj koji je bio u suprotnosti s našim novim pravilima. Brzo smo radili na uklanjanju tog sadržaja i izdavanju mjera za kanal", stoji u izjavi koju je napisao izvršni direktor Twitcha Dan Clancy.

Umjetna inteligencija predstavlja "jedinstven izazov" za golotinju i seksualnu politiku na Twitchu

Twitch se ispričao zbog zabune koju je možda izazvalo ažuriranje i naveo da umjetna inteligencija predstavlja "jedinstven izazov" za golotinju i seksualnu politiku na Twitchu, mjestu koje u prosjeku ima više od 35 milijuna posjetitelja svaki dan. "Iako bih volio da smo predvidjeli ovakav ishod, dio našeg posla je napraviti prilagodbe koje služe zajednici. Ispričavam se zbog zabune koju je izazvalo ovo ažuriranje", dodao je Clancy.

Twitchovo najnovije ažuriranje pravila o golotinji stiglo je prije samo dva dana, u srijedu. Platforma je napisala da je dobila "dosljedne povratne informacije od streamera da su njihova trenutna pravila o seksualnom sadržaju zbunjujuća i da može biti teško znati kako će se njihov sadržaj tumačiti na temelju tih pravila."

Kao rezultat toga, Twitch je privremeno dopustio "umjetničke prikaze golotinje", sadržaj s "fokusom na fikcionalizirane (nacrtane, animirane ili isklesane) seksualne dijelove tijela bez obzira na spol (kao što je crtanje gole figure)" sve dok je nosio oznaku "seksualnih tema".

Pročitajte više