U Cannesu premijera novog filma Wesa Andersona. Okupile se holivudske zvijezde

Foto: EPA

Velik broj filmskih zvijezda okupio se večeras u Cannesu na premijeri novog znanstveno-fantastičnog filma Wesa Andersona Asteroid City. Kao i u njegovim prethodnim filmovima, glumačka ekipa predstavlja holivudsku kremu s imenima poput Jasona Schwartzmana, Scarlett Johansson, Toma Hanksa, Stevea Carella, Bryana Cranstona, Adriena Brodyja i Margot Robbie.

Nedostajao Bill Murray

Iz čitave ekipe izostao je samo Bill Murray, koji se pojavljivao u gotovo svim Andersonovim filmovima, i to zbog zaraze koronavirusom. Asteroid City je naziv fikcijskog grada na jugozapadu SAD-a, gdje se događa radnja filma smještenog u 1950-e godine prošlog stoljeća.

Poznat po krateru od meteora i opservatoriju, grad održava konvenciju za mlade znanstvenike kad NLO prekine slavlja i izokrene živote posjetitelja. Filmom Asteroid City redatelj poznat po svom jedinstvenom vizualnom stilu treći se put natječe za glavnu nagradu festivala. Posljednji njegov film koji se natjecao bio je Francuska depeša iz 2021. godine.

Anderson je surađivao na scenariju za Asteroid City s Romanom Coppolom, s kojim je suradnju ostvario i ranije na filmovima Kraljevstvo izlazećeg sunca i Pseći otok.