U dubrovačkoj špilji krije se jedna od najljepših hrvatskih plaža

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Betina špilja je šljunkasta plaža u Dubrovniku, koja se nalazi između vile Šeherezada i plaže Gjivovići. Ovo "skriveno" mjesto je raj za posjetitelje koji ne vole gužvu.

Plaža je dobila ime po nadimku dubrovačkog matematičara i fizičara Marina Getaldića kojeg su zvali Bete, a do nju se ne može doći kopnenim putem, već morate do nje plivati ili stići brodicom. Okrenuta je prema jugoistočnoj strani tako da u popodnevnim satima uopće nema sunca.

Ako ste se odlučili plivati do plaže, najbolja opcija je da plivate s plaže Gjivovići, a postoji i mogućnost vožnje kanuom u pratnji vodiča. Na plaži nema mnogo kupača i savršena je lokacija za uživanje u miru i nestvarno lijepoj prirodi, a francuski magazin Vogue je ovu prekrasnu špilju 2019. godine uvrstio na listu osam najljepših hrvatskih plaža, gdje je zauzela treće mjesto.

Na listi su se također našle sljedeće plaže: Zlatni rat, Punta rata, Stiniva, Little Green Bay, Nugal, Dubovica i Banje. Novinari spomenutog magazina također su naveli da je Hrvatska idealna ljetna destinacija zato što nudi zanimljive kulturne sadržaje, zadivljujuću arhitekturu i netaknutu prirodu.