U Hrvatsku stižu svjetski poznati majstori trajne šminke, evo što se zbiva

Foto: Shutterstock

TRAJNA šminka je u posljednjih nekoliko godina sve popularnija među ženama svih dobnih skupina, a određene vrste popularne su i među muškarcima. Tehnike trajne šminke su sve naprednije pa je moguće postići prirodan izgled i dugotrajne rezultate. S porastom popularnosti trajne šminke javila se i potreba za događajem koji će okupiti stručnjake iz ovog područja što je potaklo Splićane Antoniju i Tonija Perišića da to i učine.

Prvi put u Hrvatskoj organizirali su event pod nazivom Worlds Croatia PMU (Permanent Make-Up), natjecanje i kongres na kojemu će se, od 21. do 23. travnja u Zagrebu, okupiti umjetnici trajne šminke iz cijeloga svijeta. Na kongresu će nastupiti više od 30 umjetnika u trajnom šminkanju, a natjecateljskom dijelu će pristupiti stotinjak artista i artistica, koji će se natjecati u pet kategorija: puder obrve, microblading, soft eyeliner, aquarelle usne i hairstroke.

Riječ je o polufinalu natjecanja koje je dio veće svjetske organizacije, a pobjednik ili pobjednica će se plasirati na svjetsko finale u Poljskoj, koje će se održati u rujnu, uz pokrivene sve troškove i nagrade sponzora. Zagrebački event će obilježiti i koktel-večera na kojoj će uzvanike zabavljati Indira Levak, bivša pjevačica Colonije.

Prvi događaj ovog tipa u Hrvatskoj

Worlds Croatia PMU prvi je event ovog tipa u Hrvatskoj, no već je okupio mnogo prijavljenih, a neka od najpoznatijih imena koja će stići u Zagreb ovoga mjeseca su: Anna Kochkina iz Portugala, Nastasya Novoselya i Olha Yurchenko iz Ukrajine, Helen Omana iz Meksika, Mina Nastić iz Srbije, Thiago Rodrigues i Chica Diniz iz Brazila.

Organizatorica Antonija Perišić vrlo je ponosna na ovaj event: "Uz doista puno truda i rada uspjela sam povezati veliki broj poznatih svjetskih artista i imena i zainteresirati ih da dođu u Hrvatsku koja je ipak u svjetskim pojmovima veoma malo tržište, ali je prevagnuo veliki interes za trajnom šminkom na našim prostorima."

Budući da se radi o prvoj godini održavanja ovog eventa, Antonija nam kaže kako je ostala iznenađena brojem prijavljenih: "Odazivom smo i mi sami ostali zatečeni zato što je ovo tek prva godina, a u pravilu takvi eventi rastu tek drugu ili treću godinu. Ali to je samo potvrdilo moje razmišljanje da je u Hrvatskoj to tržište veliko, samo ga nitko dosad nije ozbiljno pokrenuo", dodaje Antonija

Počeci karijere u industriji ljepote

Antonija je sa suprugom Tonijem Perišićem, koji se također bavi trajnom šminkom, suvlasnica Noel Beauty Academyja u Splitu, a nas je zanimalo kako se odlučila fokusirati baš na trajnu šminku.

"Prije 7 godina sam vidjela tehniku microbladinga kod nekih kolegica izvan Hrvatske i učinila mi se veoma zanimljivom jer olakšava svakodnevni život svakom tipu žene zato što ne trebaju svakodnevno gubiti vrijeme na uređivanje.

Uz titulu trenera permanent make-upa, nedavno sam dobila i titulu trenera microbladinga od Akademije Sviato, prvu u našoj, nazovimo je tako, balkanskoj regiji. To je oduvijek bila moja prva ljubav jer sam od toga i krenula u trajnu šminku, što je samo potvrda moga rada ovih 7 godina", opisuje Antonija.

Foto: PR

Zamolili smo Antoniju i da nam kaže nešto više o tom uspjehu.

"Prvi sam trener permanent make-upa u Hrvatskoj, a to je u našoj akademiji jedna od stepenica i titula koja se kod nas najbliže može prevesti kao ovlašteni edukator za Sviato Academy. U ovih 6 mjeseci moga rada kao edukatorice već je stotinjak studenata ušlo u Akademiju preko mene i mojih organizacija, edukacija i masterclassova, što je meni važno priznanje i veliko zadovoljstvo. Artisti prepoznaju moju kvalitetu rada i znanje koje im želim prenijeti, kao i strast koju imam za ovaj posao", opisala je Antonija.

Na event stižu neki od najboljih svjetskih umjetnika trajne šminke

A strast za radom u industriji ljepote imaju i mnogi gosti koji stižu na event kako bi sudionicima održali razna zanimljiva predavanja o novitetima i trendovima, ali i otkrili male tajne zanata trajne šminke.

Mnoge bi mogla razveseliti vijest da stižu neka od najvećih imena trajne šminke, poput Jeffa Picassa i Ivana Alvarada iz Akademije LDRSMP (Leaders Scalp Micropigmentation Academy), za koje se smatra da su jedni od najboljih svjetskih artista u području mikropigmentacije skalpa.

Radi se o metodi pigmentiranja kože glave ili vlasišta koja omogućava nadomještanje izgubljene kose kod žena i muškaraca te može pomoći kod prikrivanja ožiljaka, ali i alopecije. Tehnika mikropigmentacije skalpa uključuje ubrizgavanje pigmenta mikroiglama na mjestima gdje je kosa opala, stanjila se ili nestaje. Zahtijeva preciznost i strpljivost jer se radi o složenom postupku.

Trajna šminka sve je popularnija i kod muškaraca

Antonijin suprug Toni se i sam bavi mikropigmentacijom skalpa, a tehniku je savladao na Akademiji LDRSMP. Ispričao nam je kako su izgledali njegovi počeci.

Foto: PR

"U mikropigmentaciju skalpa sam krenuo prije godinu dana, ali nažalost, moja prva edukacija, kao kod mnogih kolega s kojima pričam, bila je kod lošeg edukatora te tada nisam baš bio oduševljen svojom tehnikom.

Akademiju LDRSMP Ivana Alvarada i Jeffa Picassa sam dugo pratio preko društvenih mreža jer je njihova tehnika rada ipak jedan level više i u trenutku kad sam vidio da imaju edukaciju u Barceloni, sve sam otkazao, otišao tamo i ostao oduševljen količinom znanja koju imaju i koju su mi nastojali prenijeti.

Iako nisam mislio da će me SMP oduševiti, to se promijenilo kad sam vidio kako muškarci počnu plakati već kada dobiju prvi tretman SMP-a (rade se 2-4). Kad se dobije takva iskrena prva emocija od nekoga, to te gura naprijed", zaključuje Toni.

Sadržaj donose Index i Worlds Croatia PMU u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.