U ovoj garaži promijenio se cijeli svijet

Foto: Profimedia

Na današnji dan osnovana je kompanija koja je transformirala svijet i uvela novi model pretrage informacija. Radi se, naravno, o Googleu, koji su Larry Page i Sergey Brin osnovali 4. rujna 1998. godine u garaži u Silicijskoj dolini.

Larry i Sergey upoznali su se na Sveučilištu Stanford. Vodili su klasičan studentski život pun dobrih provoda uz malo spavanja, no pored uživanja u mladosti, dečki su se pozabavili izradom tražilice kojoj su originalno dali ime BackRub.

Sergey Brin
Larry Page

Njihov je projekt brzo privukao razne investitore, ali nastala je potreba da se promijeni ime u nešto zvučnije. Odlučili su se za Google, a pojam dolazi od riječi "gogool". Radi se o matematičkom terminu koji označava broj 10 na stotu potenciju.

Iz garaže stvorili jednu od najvažnijih kompanija

Larry Page i Sergey Brin započeli su s kapitalom od 100.000 dolara koje su dobili od Andyja Bechtolsheima, a kasnije su se preselili u Palo Alto pa u Mountain View, gdje je Googleu i danas sjedište.

Google se nastavio razvijati kao jedna od najvažnijih kompanija 21. stoljeća. S vremenom je počeo izbacivati i druge usluge, poput Gmaila, Google Mapsa, Androida, YouTubea i još mnogo toga što je postalo neizostavan dio svakodnevnog života.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.