U ožujku stiže hrpa novih serija. Izdvojili smo najzanimljivije

Foto: Press

ŠTO SE serija tiče, svaki mjesec je dobar, ali ožujak je posebno nakrcan odličnim naslovima. Od dokumentarnih do dramskih, humorističnih i trilera, ovaj će mjesec biti fenomenalan za ljubitelje manijakalnog gledanja serija. 

Da ne bismo gubili previše vremena na uvod, bacimo pogled na ono što ćemo gledati u ožujku.

Worst Roommate Ever (1. ožujka)

Netflix je "the mjesto" za true crime dokumentarce, a uskoro stiže i serija priča o najgorim cimerima ikad. Od nasilnih prevaranata do hladnokrvnih ubojica, ove zastrašujuće i jezive priče vjerojatno će vas natjerati da se ubuduće odlučite za solo život. 

 

Joe vs. Carole (3. ožujka)

Već na prvi pogled ova serija djeluje pomalo jadnjikavo, ali tematski bi mogla zaintrigirati dio gledatelja koji se žele prisjetiti Netflixove hit serije Tiger King. Doduše, uz postojeći dokumentarac nije najjasnije zašto bi itko želio pogledati seriju koja se ni u najboljem slučaju ne može mjeriti s pravom ludošću popularnih vlasnika privatnih zooloških vrtova. U glavnim su ulogama John Cameron Mitchell i Kate McKinnon kao Joe Exotic i Carole Baskin. 

Our Flag Means Death (3. ožujka)

Ako ste upoznati s imenima Taika Waititi i Rhys Darby, vrlo vjerojatno očekujete ovaj projekt, a uz sve to, radi se o vrlo originalnom zapletu jer radnja ove humoristične serije prati Stedea Bonneta, aristokrata koji napušta lagodan život i postaje gusar.

The Dropout (3. ožujka)

Priča o Elizabeth Holmes i njezinoj kompaniji Theranos kao stvorena je za seriju jer ono što smo vidjeli u odličnom dokumentarcu The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley jednostavno traži kvalitetan projekt koji bi prenio sve detalje jedne od najzanimljivijih priča Silicijske doline. Doduše, serija je utemeljena na istoimenom podcastu pa postoji i dosta toga što će mnogi od nas tek otkriti. 

 

The Tourist (3. ožujka)

Jamie Dornan u The Fall je pokazao da je glumčina (pa smo to malo zaboravili zbog 50 nijansi sive), ali izborom projekata neprestano nas podsjeća na svoju kvalitetu. Čini se da bi novo podsjećanje moglo doći u seriji u kojoj glumi muškarca koji se budi u australskoj bolnici s amnezijom i mora otkriti tko je prije nego što ga problematična prošlost sustigne.

The Boys Presents: Diabolical (4. ožujka)

Fanove odlične serije The Boys mogla bi obradovati vijesti da će se uskoro pojaviti spin-off serije, ali u animiranom obliku. Inače, radi se o seriji koja će imati samo jednu sezonu od osam epizoda.

Pieces of Her (4. ožujka)

Netflix dolazi s novom triler serijom prema istoimenoj knjizi Karin Slaughter, a prati priču o Andy koja tijekom pucnjave u lokalnom restoranu doznaje stvari o svojoj majci za koje prije nije znala. No prošlost njezine majke vrlo je brzo počinje proganjati.  

Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty (6. ožujka)

Ljubitelje košarke vjerojatno će oduševiti ova sportska drama prema knjizi Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s Jeffa Pearlmana, a neće odmoći ni to da će prvu epizodu priče o Lakersima režirati izvrsni Adam McKay koji je nedavno oduševio svijet satiričnim Don't Look Up.

 

The Last Days of Ptolemy Grey (11. ožujka)

Dramska mini serija prema istoimenom romanu Waltera Mosleyja koja prati usamljenog 93-godišnjaka s demencijom koji se privremeno počne prisjećati svoje prošlosti i kratko vrijeme koristi kako bi istražio smrt svog rođaka.

 

Life & Beth (18. ožujka)

Slavna komičarka Amy Schumer dolazi s vlastitom serijom koju je napisala i u kojoj glumi, a prati Beth koja na papiru ima savršen život, ali nakon jednog incidenta počinje se suočavati s prošlošću što joj iz korijena mijenja život. 

WeCrashed (18. ožujka)

Mini serija s jakom glumačkom postavom (Jared Leto i Anne Hathaway) prati gramzivi uspon i neizbježan pad WeWorka, jednog od najvrjednijih startupova na svijetu, i narcisa čija je kaotična ljubav to omogućila. 

Parallels (23. ožujka)

Francuska serija prati četvero prijatelja, tinejdžera, koji se nađu na francusko-švicarskoj granici i životi im se naglavačke okrenu nakon što ih misteriozni događaj razbaca kroz vrijeme u odvojenim univerzumima.

 

Halo (24. ožujka)

Još jedna od najuspješnijih igara svih vremena dobila je svoju ekranizaciju, a ovog je puta riječ o SF-u Halo koji se u originalnoj trilogiji bavi međuzvjezdanim ratom između ljudi i izvanzemaljskog saveza pod imenom The Covenant. Inače, radi se o jednoj od najiščekivanijih serija godine, a franšiza je već izrodila brojne romane, stripove, kratke i animirane filmove.

Pachinko (25. ožujka)

Mini serija prema bestseleru Min Jee Lee prati živote četiri generacije korejske obitelji, od početka 20. stoljeća do kasnih osamdesetih. Oskarovka Youn Yuh-jung predvodi odličnu postavu u kojoj su još Lee Min-ho, Jimm Simpson i Yu-na Jeon. Tvorac serije je scenaristica Soo Hugh (The Whispers).

The Girl From Plainville (29. ožujka)

Serija utemeljena na istinitom događaju bavi se događajima vezanim za smrt Conrada Roya, ali posebno pričom o njegovoj djevojci Michelle Carter koja je optužena za ubojstvo iz nehata. Seriju je stvorila talentirana Liz Hannah (The Post), a u glavnim su ulogama Elle Fanning i Colton Ryan.

Moon Knight (30. ožujka)

Fanovi Marvela s nestrpljenjem iščekuju ambicioznu Disneyjevu seriju u kojoj izvrsni Oscar Isaac glumi Marca Spectora, bivšeg plaćenika sa psihičkim problemima koji postaje super junak. Jeremy Slater koji je već adaptirao stripove (The Umbrella Academy) stoji iza serije, a uz Isaaca, tu su još i oskarovac F. Murray Abraham, za Oscara nominirani Ethan Hawke i tragično preminuli Gaspard Ulliel.

 

Pročitajte više