U Potjeri se natjecao proslavljeni pijanist, nije znao odgovor na pitanje o Mozartu

Screenshot: HRT

NATJECATELJI Aljoša, Mario i Goran su u večerašnjoj emisiji kviza Potjera u završnoj igri osvojili 56.000 kuna.

Aljoša je inače proslavljeni hrvatski pijanist koji se u Potjeri natjecao i ranije. Zanimljivo je da ovoga puta u prvoj minuti odgovaranja na pitanje Aljoša nije znao odgovor na jedno glazbeno pitanje.

"Koje je slavno Mozartovo djelo završio Franz Xaver Süssmayr", glasilo je pitanje, a pijanist je ponudio odgovor Čarobna frula. Naime, točan odgovor je bio Requiem. Na kraju je u prvoj minuti uspio osvojiti iznos od 17.500 kuna.

I Mario se već ranije natjecao u kvizu. Umirovljeni pukovnik hrvatske vojske je poput Aljoše odabrao srednju ponudu od 17.500 kuna i taj iznos je osvojio. Goranu je pak ovo bilo deveto sudjelovanje u Potjeri. Sa svojim je kolegama ušao u završnu potjeru u kojoj su točno odgovorili na 18 postavljenih pitanja.

Lovac se zbunio nakon sedmog pitanja

Krešimir Sučević Međeral je u završnoj potjeri s lakoćom odgovorio na prvih sedam pitanja, no onda se zbunio. Osim toga, natjecatelji su imali 18 koraka prednosti, dok je Sučević Međeral uspio stići do njih 16.

"Kojim četveroslovnim grecizmom nazivamo nakupljanje tekućine u međustaničnom prostoru u tijelu", bilo je pitanje na koje Krešo ni natjecatelji nisu znali točan odgovor, a koji je glasio edem.

Krešo je netočno odgovorio na pitanje: "Prva gardijska brigada su Tigrovi, druga Gromovi, treća Kune, a četvrta?" Lovac je rekao Pume, no to nije bilo točno. Natjecatelji su znali da je riječ o Paucima.

Lovcu je naposljetku vrijeme isteklo na 16. pitanju te su natjecatelji osvojili 56.000 kuna.

Večerašnja emisija ujedno je bila 400. koju je vodio Joško Lokas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.