Ugrizao ga krpelj, posljedice su užasne: "Tijelo mi se raspada"

Foto: Facebook

DOK SE zabavljao na glazbenom festivalu prije šest godina, danas 22-godišnjeg Joea Blackabyja ugrizao je krpelj. Zbog toga je dobio lajmsku bolest, a britanskim medijima otkrio je koliko mu se zbog toga život promijenio.

Kako je rekao, tada nije znao da krpelja treba pažljivo ukloniti kako mu glava ili tijelo ne bi ostali na koži. Joe ga je jednostavno skinuo s tijela, no sljedećeg se dana nije osjećao dobro.

Kako je bio na glazbenom festivalu, mislio je da je samo mamuran. Tek nakon tri godine dijagnosticirali su mu lajmsku bolest, a danas osjeća njene teške posljedice, piše Daily Mail.

Bolest je zahvatila većinu njegovih organa, uključujući i srce, a teško govori, hoda i fokusira se.

"Bolest mi je oduzela život, užasno je gledati kako ti se tijelo raspada. Sve bih napravio da mi bude bolje, liječnik je odustao od mene, ali ja još ne odustajem", rekao je.

Jedini spas mu je u Americi

Dodao je da mu svaki dan predstavlja novu borbu za život.

"Imam problema s pamćenjem, kad gledam svoje fotografije iz prošlosti, imam dojam da je to druga osoba", rekao je i dodao da je izgubio puno kilograma.

Lajmska bolest je infekcija koju prenose zaraženi krpelji, a prvi simptomi su crvenilo na koži oko mjesta uboda, umor, bolovi u mišićima, vrtoglavica, glavobolja, visoka temperatura... Liječi se antibioticima, no važno je da se to napravi što prije. Joeu je jedini spas odlazak u američku kliniku koja se bavi liječenjem lajmske bolesti, a kako bi mu pomogao, prijatelj je napravio stranicu na GoFundMe te prikupio 23.000 funti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.