Uhićena jer je držala divlju zvijer u stanu: "Mislila sam da je pas"

Foto: Facebook

27-GODIŠNJA žena koja je uhvaćena kako odgaja šestomjesečnog ugroženog medvjeda u svom stanu u Kuala Lumpuru objasnila je kako ga je našla uz cestu i uzela jer je mislila da je pas.

6. lipnja stanovnici Sentrio Suites Condominiuma u Kuala Lumpuru u Maleziji bili su šokirani kad su čuli režanje s gornjih katova zgrade. Zatim su uočili nešto što je izgledalo poput medvjeda koji gura glavu kroz prozor stana i očajnički reži.

Prvo su pomislili kako ih netko samo pokušava nasamariti, no jedan od stanara koji žive ispod snimio je medvjeda, a ubrzo zatim pozvali su policiju.

"Jedan od mojih susjeda zvao je policiju. Mislili su da je spačka, no brzo su stigli", napisao je jedan stanar zgrade na Facebooku. Kad su policija i stručnjak za divlje životinje stiglu na scenu, otkrili su kako je medvjed bio zaključan sam u stanu, a njegova vlasnica otišla je u rodno selo na praznike.

Srećom, netko je uspio kontaktirati vlasnicu i ona se vratila - s objašnjenjem. Ispostavilo se kako nije namjeravala zadržati životinju predugo, nego samo dok ne ojača.

"Zapravo, našla sam medvjedića uz cestu u lošem stanju jedne noći", rekla je Zarith Sofia policiji, dodavši da je odmah znala da mora životinju predati u zoološki vrt kad je shvatila da se radi o medvjedu.

Sofia je medvjeda nazvala Bruno i kaže kako ga nije željela poslati u zoološki vrt prije nego što ozdravi. "Znam da se medvjede ne može držati kao ljubimce. Htjela sam ga samo spasiti, nisam imala namjeru iskorištavati ga."

"Da Bruno može govoriti, sigurna sam da bi rekao kako je hrana koju sam mu dala ukusna - jeo je i čokoladu", dodala je.

No njezino objašnjenje nije uvjerilo policiju, ali ni njezine susjede.

"Ako si tako dobra u srcu, kako možeš biti tako nehumana i ostaviti ga samog (i otići na praznike)?" napisao je stanar koji je snimio video očajnog medvjeda.

Policija je potvrdila kako je žena, inače lokalna pjevačica koja je sudjelovala u malezijskom reality showu, uhićena jer je uzgoj zaštićenih životinja kao što je Sunčev medvjed u Maleziji kazneno djelo. Nije poznato kakve je posljedice čekaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.