Ukrajinci promijenili naziv nadolazeće igre: "Nećemo financirati ubijanje naše djece"

Foto: Press

GSC Game World preimenovao je svoju nadolazeću igru Stalker 2: Heart of Chernobyl u Heart of Chornobyl i najavio da će otkazati fizičke prednarudžbe u Rusiji.

Izmjene u naslovu odnose se na to kako se Černobil piše na ukrajinskom, a novi naslov već se može vidjeti na Steamu.

 

GSC Game World, koji ima sjedište u Kijevu, nije komentirao promjenu, ali 14. ožujka studio je najavio svoje planove vezane za prodaju igre u Rusiji. Potvrdili su da će postojeće digitalne prednarudžbe igre ispoštovati, ali da neće primati nove i da je prodaja fizičkih kopija otkazana, čak i za one koji su svoje primjerke već platili. Dodali su da će svi koji su fizičku kopiju platili morati kontaktirati trgovine u kojoj su igri prednaručili.

Svoju su odluku dodatno pojasnili: "Nema mjesta za apolitičnost tamo gdje je došla smrt. Svako plaćanje poreza koji odlazi Ruskoj Federaciji financira ubijanje naše djece i voljenih i uništenje naših gradova. Znamo da postoje ljudi koji su svjesni toga što se događa i podržavaju Ukrajinu u ovom ratu. I vi ćete se isto suočiti s nemogućnošću kupnje. Odvajanje nije moguće."

Prije nekoliko tjedana GSCGW je najavio da će rad na igri biti poguran u drugi plan nakon početka invazije na Ukrajinu i da će se usredotočiti na to da pomognu svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima da prežive.