Umirovljenik Milan donirao 400.000 kuna životne ušteđevine zdravstvenim ustanovama

UMIROVLJENIK iz Istre Milan Grozić donirao je 200 tisuća kuna životne ušteđevine istarskim domovima zdravlja, a još 200.000 kuna opatijskoj Thalassotherapiji.

"Budući da se stalno spominje, pogotovo svakodnevno u medijima, da najviše ljudi umire od kardioloških bolesti, i zaista je to tako, a Opatija je blizu našim građanima koji koriste usluge Thalassotherapije, kao referentne klinike za kardiologiju, odlučio sam se i za tu donaciju", rekao je za Glas Istre.

Prvu donaciju, od 100.000 kuna, namijenio je za nabavu ultrazvučnog aparata za ordinaciju opće medicine u Lupoglavu, a njegov potez izazvao je veliku pažnju medija.

Kasnije je darovao još 100.000 kuna Ispostavi Pazin za palijativu i za medicinsko-kemijski laboratorij.

"Bez zdravlja, sve je ništa"

Novac je izdvojio iz svoje životne ušteđevine, koju je godinama skupljao. Nitko mu nije ništa darovao niti je išta naslijedio, no on zbog svoje odluke ne žali jer smatra kako je zdravstvo u Hrvatskoj vrlo važno uzdržavati.

"Zdravstvo je djelatnost koja je pored gospodarstva, poput školstva, znanosti, socijalne skrbi, sporta, kulture..., važna društvu, i država ne može funkcionirati bez njih. Tvrdim da je zdravstvo na prvom mjestu, kako kaže naš ministar - zdravlje nije sve, ali bez zdravlja, sve je ništa."

"Zdravstvo ima poteškoća i bez korone, a sada kada je došla korona, zadnjih godina, financijska situacija još je teža i problema ima puno. Konačno, zdravlje je na prvom mjestu za sve naraštaje, od mladih do starijih, svi koriste zdravstvene usluge, svima su potrebne", obrazlaže Milan zašto se odlučio financijski podržati upravo zdravstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.