Umro glazbeni producent i menadžer Damir Gostl

Foto: Facebook

GLAZBENI producent i menadžer Damir Gostl preminuo je u Zagrebu u 77. godini. Njegov dugogodišnji kolega i prijatelj Vladimir Mihaljek-Miha, s kojim je 1992. godine osnovao Croatian Music Aid, prisjetio se suradnje.

"Naša suradnja na Croatian Music Aidu počela je nakon što sam sudjelovao u projektu 'Moja domovina'. Zvao me je i zajedno smo pokrenuli Croatian Music Aid. To je bila humanitarna organizacija koja je zaštitila oko 500 glazbenika svih vrsta glazbe, od ozbiljne do pop-rocka. U suradnji s Gradom Zagrebom organizirali smo nekoliko tisuća koncerata za potrebe vojske, prognanika i gradova. Mi smo bili samo posrednici između izvođača i onih kojima je trebao program. Skupa smo radili i veliku promociju projekta 'Moja domovina' u Lisinskom, i tu smo pokazali zajedništvo glazbenika u pravednoj borbi protiv srpskog agresora. Uvijek se sjetim kako su slovenski mediji pisali da su hrvatski glazbenici u ratu imali snagu poput jedne cijele brigade", ispričao je Vladimir Mihaljek-Miha za Večernji.

Nakon Croatian Music Aida osnovali su Croatian Music Art, tvrtku koja je vodila brojne tadašnje zvijezde dance glazbe. Između ostalog, organizirao je i dolazak Rolling Stonesa i Paula McCartneyja u Zagreb te je s Mihaljekom organizirao natjecanje mladih bendova poput Crvenih koralja i Indexa, ali i nastup grupe Mungo Jerry.  

Sprovod će se održati u petak, 6. rujna, na zagrebačkom Krematoriju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.