Usprkos lošoj organizaciji, Zadrani oduševljeni Jose Carrerasom



JEDAN od "Tri tenora", Jose Carreras, sinoć je pred nekoliko tisuća Zadrana zapjevao s pozornice smještene ispred crkve Sv. Marije na drevnom Forumu. Operni pjevač to je mjesto odabrao jer je tamo prije šest godina pokojni papa Ivan Pavao II. blagoslovio Zadrane. Carreras je nastupio uz glazbenu pratnju Simfonijskog orkestra HRT-a, a publici je predstavio svoj posljednji album "Mediterranean passion", album koji "predstavlja njegov veliki povratak mediteranskim glazbenim korijenima". "To su pjesme iz moje rodne Katalonije koje su me oduvijek dirale u srce", rekao je Carreras o novom albumu.

Uz velikog pjevača nastupila je i irska sopranistica Celine Byrne koja je s pjevačem već nastupila na koncertima u Rotterdamu, Linköpingu, Malmou, Stuttgartu, Frankfurtu, Berlinu, Nürnbergu i Hamburgu. A osmijeh koji je odavao veliki ponos s usana nije skidao ni David Gimenez, dirigent kojeg je nakratko zamijenio mladi zadarski dirigent Ivan Repušić.

Vrhunac večeri - izvedba pjesme "Kalelarga"

Vrhunac večeri bila je izvedba pjesme "Kalelarga" koju je Carreras poklonio Zadranima otpjevavši je uz pratnju klape Kadena.

Jedini problem tijekom cijele večeri bila je organizacija, naime, organizatori se nisu pripremili na neopisive gužve koje su ih zatekle na ulazu s Kalelarge, a stampedo koji je uslijedio odlukom da će vrata nakon 21 sat biti otvorena samo desetak minuta prouzročio je bijes koji je kulminirao fizičkim obračunom između redara i nekih posjetitelja. Štoviše, dvije Carrerasove obožavateljice verbalno su napale direktora Turističke zajednice grada Zadra, Zvonka Šupu. Kao i uvijek, u VIP loži sjedili su probrani sretnici, među kojima su se našli: Nadan Vidošević, Vladimir Šeks, Đurđa Adlešič, slovački veleposlanik Roman Sopek, Franjo Gregurić te direktor NK Hajduk Fredi Fiorentini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.