Ustav Republike Hrvatske prikazan u SAD-u: Ovako je publika reagirala na vijest o smrti glavnog glumca

Foto: Interfilm

HRVATSKI film Ustav Republike Hrvatske imao je 2. ožujka uspješnu američku pretpremijeru u rasprodanoj dvorani njujorškog SVA Theatrea. Projekcija je bila posvećena nedavno preminulom srpsku glumcu Nebojši Glogovcu, koji je odglumio ulogu Vjeke Kralja, homoseksualca, transvestita i hrvatskog nacionalista. Publika u New Yorku je ovacijama ispratila kraj filma.

"Prije projekcije održana je minuta šutnje za Nebojšu, a nakon projekcije sam govorio o suradnji s Nebojšom. Film je dobio 'standing ovation'. I to dug. Bila je to neka čudna mješavina sjete, tuge za Nebojšom i želje da se aplauzom kaže koliko su voljeli to što je on napravio u tom filmu", rekao je redatelj Rajko Grlić za Blic.

Njujorška pretpremijera je uvod u kino distribuciju filma na području Sjedinjenih Američkih Država, koja kreće u 30 kina. Film je dosad prikupio 32 nagrade.

U medijima su se uz brojna izvješća o nagradama kojima je film ovjenčan, našla i vijest da ga je HRT prvo maknuo pa vratio na svoj TV raspored, nedugo nakon što su udovice branitelja pokušale zabraniti prikazivanje filma Ministarstvo ljubavi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.