UZNEMIRUJUĆE FOTKE YouTuberi ožiljke uklanjaju gumicom i prizori su zaista odvratni

Screenshot: YouTube

NA YOUTUBEU se doista može vidjeti sve.

Iako neki tutoriali mogu biti zaista korisni, na YouTubeu sve više ljudi šire svoje neznanje te tako najveće gluposti postaju hitovi. Jedan od posljednjih bizarnih i opasnih trendova na YouTubeu je uklanjanje keloida gumicom.

Keloidi su posebna vrsta ožiljka koji se pojavljuje kod mlađe populacije na ušnim resicama, vratu ili ramenima. Može biti povezan s ozljedom, ali i ne mora. Medicina se godinama bori s keloidima, budući da se nakon uklanjanja često vraćaju i nemoguće ih je se riješiti.

Međutim, tu upadaju YouTube stručnjaci koji pokazuju kako se riješiti keloida tako što ćete ga omotati gumicom i zategnuti, te tako onemogućiti dotok krvi.

Užasne snimke i fotografije pokazuju djevojku koja je uklonila dio tkiva tako što je odumrlo, a trend se širi internetom. Lječnici ozbiljno upozoravaju da se ne treba šaliti s ovakvim metodama, budući da zaista mogu imati smrtne posljedice.

"Lako može doći do sepse, koja je često pogubna, a keloid može i narasti zbog ovakvih metoda", upozorava struka, ali YouTube ne čuje.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.