Vatrogaskinja tuži odjel: Dobila sam otkaz zbog vrućih fotki na Instagramu

Foto: Instagram

VATROGASKINJA iz Montane tuži svoj bivši odjel jer su je, navodno, otpustili zbog fotografija koje je objavljivala na svom Instagramu.

Presley Pritchard, bivša vatrogasna bolničarka u vatrogasnoj postrojbi Evergreen, u tužbi navodi kako je otpuštena zbog spola. 27-godišnjakinja koja na Instagramu promovira svoje fitness aktivnosti i zdrav životni stil kaže kako su je iz odjela zamolili da obriše neke od objava na kojima vježba ili je u vatrogasnoj uniformi.

Na svojoj stranici Pritchard, koja je i osobna trenerica, redovito dijeli snimke svojih aktivnosti s više od 128 tisuća ljudi koji je prate. Iz odjela su joj prvi put pristupili 2018. kako bi je upozorili da su joj objave previše provokativne, prenosi Fox News.

Član uprave navodno je primio e-mail od "zabrinutog poreznog obveznika" u vezi s njezinim fotografijama na Instagramu, nakon čega je morala sudjelovati na sastanku odbora u srpnju i braniti se.

Odbor je procijenio da nije napravila ništa krivo, ali se i složio kako će stvoriti pravila oko društvenih mreža. No to se nikad nije dogodilo. Pritchard kaže kako je nastavila sa svojim uobičajenim aktivnostima na Instagramu, koje uključuju i sponzorirani sadržaj. Napetosti s vodstvom odjela nastavile su se nakon što je počela prodavati majice za fitness s natpisom "Firefight Like a Girl".

Ona kaže kako joj je nadzornik dao dopuštenje za fotografiranje s takvom majicom, a jedini zahtjev koji je imao je bio da se ne vidi logo odjela ni na jednoj fotografiji. Kasnije je primila disciplinsko pismo u kojem je pisalo da je prekršila dva pravila, koja su uključivale sudjelovanje u ponašanju koje omalovažava odjel i korištenje objekata odjela radi osobne koristi.

Rekli su joj kako će dobiti otkaz u roku od pet dana ako ne obriše sav sadržaj povezan s odjelom s društvenih mreža, a osim toga, unazađena je na suradnicu koju zovu samo kad je potrebna.

Na kraju je odlučila kako neće brisati objave, i to nakon konzultacija s odvjetnicima koji su joj rekli da ne mora, piše Vice. No kad se vratila na posao u kolovozu nakon petotjednog bolovanja zbog operacije, dobila je otkaz. U tužbi protiv odjela sad traži kompenzaciju za izgubljene plaće, vrijeme te emocionalni stres zbog kojeg je morala tražiti medicinsku pomoć.

Pritchard je prozvala odjel i za dvostruke standarde. "Više kolega iz odjela ima fotografije u uniformama ispred vatrogasnih kamiona na društvenim mrežama. Još važnije, vatrogasna jedinica Evergreen nema pravila oko društvenih mreža i nikad nije imala. Bila sam direktna meta zbog toga kako izgledam u javnoj teretani."

Šef Craig Williams odgovorio je na njezine optužbe navevši da je odjel angažirao neovisnog istražitelja koji će ispitati njezine navode. Istraga, rekao je, nije pronašla dokaze da je odjel učinio pogrešne postupke.

Pritchard kaže da ju je kontaktirao istražitelj, kojeg je uputila svom odvjetniku. Nikad je nije ispitivao istražitelj, rekla je. Pritchard sada čeka da država započne vlastitu istragu, koja bi mogla završiti na sudu ako bilo koja strana ne bude zadovoljna ishodom istrage.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.