Vedran Strukar: Treba pokazati kakvi su amateri članovi žirija koji su birali pjesme

Foto: Privatna arhiva/Marko Prpic/PIXSELL

PR stručnjak i redoviti Indexov komentator Eurosonga, Vedran Strukar, osvrnuo se na Doru.

"Baby Lasagna apsolutno je zasluženi pobjednik Dore. Čestitam od srca. Konačno imamo predstavnika na Eurosongu zbog kojeg sam uvjeren da ćemo tamo zasjati nakon više od 20 godina. Bravo još jednom! Hrvatska je ovime pokazala da udruženi medijski pothvat može od potpunog outsajdera, nadasve talentiranog momka stvoriti zvijezdu, autentični brand usprkos svim mogućim podmetanjima i amaterizmu kojem smo svjedočili prilikom prvog odabira/žiriranja pjesama za Doru", započeo je.

"Taj 'žiri' je ovogodišnju pobjedničku pjesmu stavio u rezervu, a koja se pojavila na Dori samo zato što je odabrana Jelena Žnidarić zvana Zsa Zsa odustala. Glazbeni kritičari nalinkani na HDS/ZAMP sektu, koje će sutra, nadam se, biti sram, proglašavali su ga najgorim odabirom i najlošijom pjesmom na Dori. O tome treba pisati, raščlaniti tu ekipu na proste faktore da se javno i jasno vidi kakvi su amateri i nedorasli poslovnim izazovima. Sad možemo samo zamišljati koliko je talentiranih glazbenika onemogućeno u prezentaciji i nastupu kad ovakvi biraju pjesme za Doru. Taj 'žiri' svakako bi trebao biti tema u narednim danima da se otkloni osnovni uzrok razočarenja Dorom prethodnih godina", dodao je.

"Doista želim čestitati HRT-u"

"A sad možda nešto neočekivano od mene, ali ovo su činjenice. Ja doista želim čestitati HRT-u na produkciji cijelog showa. Da, dobro ste pročitali. Nikad naša Dora bolje nije izgledala. I to nema nikakve veze s tonskim problemima. Ovo hejtanje ton majstora i produkcije Dore po društvenim mrežama nama nikakvog smisla. To izgleda kao da je žaba vidjela konja da se potkiva pa i ona digla nogu. Svi problemi pjevača s tonom ne mogu ići na račun HRT-a nego isključivo na račun pojedinih neiskusnih izvođača", nastavio je.

"Poslušajte npr. gosta iz Francuske prve večeri, zvučao je sjajno. Onaj tko ne razumije kako taj sustav zvuka svugdje u svijetu funkcionira, nek ne trkelja gluposti o uroti i sličnim budalaštinama. Budući da sve ide na matricu i kad se sve isprogramira na sound-checku dovoljno je da izvođača uhvati trema, stress, da ispadne iz ritma samo jednom i nema mu više povratka. Ne tražite urote gdje je nema. Također, važno je istaknuti da HRT ove godine (konačno) nije dopustio utjecanje na članove žirija po naša 4 HRT centra za što ih također treba pohvaliti i u ime svih nas im zahvaliti. Nadalje, pjesme Vinka Ćemeraša, Pavela i grupe ET zaživjet će i trajati u radijskom eteru. Ovo sve drugo nema potrebe da komentiram", zaključio je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.