Veliki hit Bijelog dugmeta Bregović je posvetio bivšoj koju je htio fotkati golu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

PJESMA Bitanga i princeza Bijelog dugmeta bila je veliki hit i jedna je od najpoznatijih pjesama benda, a Goran Bregović posvetio ju je bivšoj djevojci Ljiljani Tici, jednoj od najpopularnijih manekenki bivše Jugoslavije.

"Upoznali smo se slučajno, u avionu. Dugo smo bili prijatelji, možda je veza bila samo kruna tog prijateljstva. Nas dvoje smo rođeni jedno za drugo. Ja sam rođena u znaku Raka, a on u znaku Ovna", govorila je Ljiljana svojevremeno. Jednom prilikom je otkrila i da ju je Bregović želio fotografirati golu.

"To, kad bih i napravila, dozvolila bih samo svom mladiću, kojeg volim i za kojeg sam sigurna da me neće kompromitirati. S Goranom sam razgovarala o tome, i on me želi ovjekovječiti razgolićenu u nekim bijelim plahtama dok se penjem uz stepenice. Od tada je i sam naprasno zavolio fotografiju. Kupio je fotoaparat s kompletnom opremom i sada danonoćno čita literaturu o toj umjetnosti", rekla je Ljiljana.

Ljiljana se 1983. godine preselila u Njemačku gdje je upoznala budućeg supruga, tadašnjeg direktora marketinga njemačkog izdanja časopisa Elle. Vjenčali su se 1987. godine na Hvaru. Jedino dijete, sina Lenija, rodila je kada je imala 46 godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.