VIDEO Bosanac zbog korone krampom razbio televizor, razlog za to je zaista tužan

Screenshot: Youtube/Avaz,ba

MIRSAD MULASMAJIĆ iz Novog Šehera u BiH snimljen je kako krampom razbija televizor i pritom psuje koronavirus. 

Iza njegovog postupka stoji teška priča. Mirsad je otkrio da se zbog pandemije s obitelji našao u teškoj situaciji. Nema posla, supruga mu je bolesna i imaju sina od 10 godina. Televizor je, kaže, razbio iz očaja. 

"Televizor sam razbio jer mi je korona dodatno otežala život. Nema ni dijaspore pa ne mogu ni preko ljeta zaraditi koju dobru dnevnicu. Uradio sam to iz očaja i bijesa", rekao je za Dnevni Avaz

Ispričao je i kako se snalazi da preživi. 

"Doveo sam se u situaciju da nemam djetetu za kruh. Ne radim nigdje. Nemam nikakvih primanja. Supruga je bolesna. Zarađujem tako što kopam grobove. Ružno je reći, ali obradujem se kada me neko zovne da kopam, a opet čovjek umro. Dan nam dobro počne ako je koja koka snijela jaje. Uzgajam ja i kornišone (krastavce), prodajem. Hoću raditi, ali sve što zaradim dajem za kredit. Ne znam kako uspijemo preživjeti. Nemam ni poljoprivrednih strojeva, da bar na to ne moram pare bacati plaćajući ljudima što mi oru njivu", ispričao je Mirsad. 

Njegov 10-godišnji sin Bahir ne ide u školu već prati online nastavu pa mu je morao osigurati tablet i plaćati internet. 

"Ne znam kako ću platiti račun za internet, a moram ga platiti jer ne može dijete školu pohađati. Ima nekakav tablet i s tim se pati. Ma sve je živa patnja, što da kažem. Stvarno ne vidim izlaz iz situacije, ne znam kako dalje", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.