Video: Esma Redžepova dobila odštetu od 26 tisuća eura zbog pjesme u "Boratu"

KRALJICA romske glazbe Esma Redžepova dobila je odštetu od 26 tisuća eura jer je njezina legendarna pjesma "Čaje šukarije" bez njezina znanja korištena u filmu "Borat" sve popularnijeg glumca i komičara Sashe Barona Cohena, pišu srpski mediji.

Pjevačica je za "ukradenu" pjesmu doznala tek kad se film počeo prikazivati u kinima, ali tada nije podnijela nikakvu tužbu jer je od nizozemske produkcijske kuće za koju je objavila album, Sasha Baron Cohen dobio odobrenje za korištenje pjesme. "Sve se odigralo bez mojeg znanja, zbog čega sam bila vrlo ogorčena i povrijeđena", rekla je Esma koja je tada tražila 800 tisuća eura odštete, međutim, to joj nije bilo isplaćeno.

Ipak prekid suradnje

"Nizozemska produkcijska kuća je od producenta filma 'Borat' dobila 26 tisuća eura, a zatim su taj novac dali meni u ime neke pomirbe i poravnavanja računa. Zbog takvog neprofesionalnog odnosa produkcijske kuće, ipak sam odlučila s njima prekinuti suradnju, a svoj novi album sam objavila pod okriljem njemačke izdavačke kuće Network", nadodala je pjevačica.


Himnu, kako je mnogi vole nazivati, "Čaje šukarije" Esma je napisala i uglazbila 1959. godine, a za aranžman je zaslužan njezin suprug Steva Teodosijevski. Pjesma je ponovno snimljena prije četiri godine za već spomenutu nizozemsku kuću.

"Nemam ništa protiv da se neka pjesma koristi za potrebe filma, ali su ovdje otvoreno ismijani Romi,  Židovi i Amerikanci, zbog čega sam dodatno bila ogorčena. Ozbiljna sam žena i prvenstveno sam zbog toga reagirala. Nitko nema pravo da na bilo koji način ismijava neku naciju", ljutito je ispričala pjevačica koja je nedavno navodno dobila ponudu za ulogu u jednom hrvatskom filmu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.