VIDEO Je li Jack mogao preživjeti? Cameron testirao teoriju fanova, ovo je rezultat

Foto: YouTube

REDATELJ James Cameron odlučio je jednom zauvijek riješiti dilemu je li Jack mogao biti spašen nakon brodoloma Titanica. Tvorac kultnog filma iz 1997. godine snimio je emisiju Titanic: 25 Years Later, u kojoj je rekreirao dramatičnu scenu iz filma u kojoj se Jack ne uspinje na odlomljena vrata u moru, već se smrzava i utapa u hladnom oceanu.

Cameron je testirao nekoliko scenarija, u bazenu s glumcima u hladnoj vodi, u kojima se Jack pokušavao popeti i spasiti od sigurne smrti. U prvom scenariju se uspinju oboje na splav, ali splav potom uranja u ledenu vodu.

Potom su glumce u bazenu postavili u položaj da im je gornji dio tijela na vratima, a noge u vodi, što bi spasilo njihove vitalne organe i barem malo povećalo šanse za preživljavanje, ali su većim dijelom bili uronjeni u vodu.

Vjerojatno ne bi preživio

Nakon toga su glumcima priuštili pravi pakao jer su morali proći razne napore u vodi koje su prošli Jack i Rose prije nego što su uopće došli do vrata. Čak su otišli toliko daleko da su postavili glumca koji je Rose pokušao utopiti, što se i dogodilo, a dodali su i trenutak kada Rose daje Jacku svoj prsluk za spašavanje.

U tim se trenucima glumac koji je glumio Jacka tresao kao šiba na vjetru i jedva je kontrolirao svoje pokrete, što bi značilo da su mu šanse za preživljavanje gotovo nikakve.

"Da smo tako napravili, mogao je izdržati dok čamac za spašavanje ne stigne tamo. Jack bi možda i preživio, ali tu postoji mnogo varijabli. Mislim da je njegov tijek razmišljanja bio: 'Neću učiniti nijednu stvar koja će ugroziti nju.' To je u potpunosti njegov karakter", izjavio je Cameron nakon testiranja. 

Pročitajte više