VIDEO Najjeziviji zatvor na svijetu: "Tu su se događale najstrašnije stvari koje možete zamisliti"

Foto: Instagram

IAKO je "Iskupljenje u Shawshanku" sniman upravo u ovom zatvoru, ono što smo gledali u legendarnom filmu je mali dio strahota i jezivih kutaka zatvora Mansfield. Naime, Mansfield je nakon uspjeha filma postao turistička atrakcija, a jedan od vodiča koji tamo rade je bivši zatvorenik Michael Humphrey koji je novinarima otkrio kakvi su užasi vladali tim mjestom 60-tih godina prošlog stoljeća, kada je on nakon krađe boravio tamo.

Prva stvar koju je Humphrey primijetio kad je zatvoren 1969., bio je preplavljujući smrad više od 2000 muškaraca kojima je bilo dopušteno da se tuširaju samo jednom tjedno. Nasilje se prikazalo ubrzo nakon toga.
 

 
"Tučnjave su se događale kao programirane po satu, ubadanja nožem su bila redovita, a zatvorenici su se često vješali kako bi okončali svoj život tamo, kaže Humphrey.
 
"Najstrašnije stvari koje možete zamisliti da se događaju iza rešetki, događale su se upravo tamo", dodaje bivši robijaš i kaže kako je izradio oružje od žileta i četice za zube te ga nosio oko vrata na leđima, kako bi se obranio u slučaju nužde. 

Njegov je cimer bio čovjek po imenu Ron Crabtree, koji je tamo završio zbog oružane pljačke. Zbližili su se i završili kao cjeloživotni prijatelji. Humphrey kaže da mu je upravo Crabtree davao najbolje savjete u zatvoru i da je zahvaljujući njemu preživio taj užas. 
 
 
Iako je boravak u zatvoru bio jeziv, Humphrey kaže da nikad nije htio pobjeći. Htio se riješiti kazne i dobiti ključeve zatvora. Nakon izlaska je odlučio da više "neće ni pljunuti na pločnik", a ključeve je dobio 30 godina nakon izlaska iz tamnice kada je postao turistički vodič po najgorem mjestu u kojemu je ikada spavao.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.