VIDEO Ovakav Split još niste vidjeli: Pogledali smo izložbu legendarnog Feđe Klarića

Screenshot: YouTube

U SPLITSKOJ Galeriji umjetnina otvorena je izložba Feđe Klarića "Splitske sedamdesete".

"Feđa je jedan iz prve generacije fotografa reportera koji su prateći dnevno zbivanja svog grada svakodnevno razvijali ono što je poslije ušlo u kolektivnu memoriju", kazao je ravnatelj Galerije Branko Franceschi. 

Klarić odao počast Jugoplastici

Klarić je bio odlično raspoložen, priredio je i mali performans, tj, razodijevanje. Skinuo je jaknu da bi pokazao majicu s natpisom Jugoplastika. Evo zašto. 

"Mada je bura, meni je malo vruće, ja bi se skinia. Jer sedamdesete su bile Jugoplastika, od onih koji su radili i od onih koji su igrali u Jugoplastiku", kazao je Klarić.

Na izložbi je bio i gradonačelnik Ivo Baldasar.

"Bia sam klinac, ali sam se već vrtia po gradu. Naravno da vas uhvati nostalgija kada vidite ove fotografije. To je jedan mirni, prekrasni, pitomi grad. Bilo je mista i za parkirat se. Ovo je veliki uspjeh Feđe Klarića i Branka Franceschija", kazao je Baldasar. 

Tomić: Sedamdesete su bile možda i najsretnija dekada u povijesti Splita

Ante Tomić sa suprugom je razgledao fotografije.

"Zadivljen sam Feđinom arhivom i talentom. Ovo je bila možda i najsretnija dekada u povijesti Splita", kazao nam je Tomić.

Klarić se namučio s potpisivanjem kataloga izložbe. Mnogi su htjeli njegov potpis pa i profesor splitskog Pravnog fakulteta Dragan Bolanča, koji je na izložbu došao sa suprugom.

Jakša Fiamengo također nije propustio izložbu. "Feđa je inventar grada, da nema Feđe, ne bi bilo grada", sažeo je Fiamengo. 

Klarić: Ljude je vratilo u vrimena kada su bili mladi

Par riječi rekao nam je i sam Klarić.

"Ljudi su odlično raspoloženi. Vratilo ih je u vrimena kada su bili mladi. Posebno mi drago što sam na nagovor ravnatelja Franceschija izvuka ovo iz svoje arhive. Kompliment mi je što se izložba događa baš u Galeriji umjetnina, najvitalnijem izložbenom prostoru u Hrvatskoj", kaže Klarić. 

Pitali smo ga je li bilo bolje onda ili danas.

"Uvik je danas bolje, lipo se sititi, ali ne možemo ostat zakopčani u tom vrimenu", rekao je Klarić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.