VIDEO Pitali smo ugostitelje treba li dojiti bebu u javnosti, svi se slažu u odgovoru

Foto: Hana Kajari/Index.hr

Sadržaj nastao u suradnji s: Philips Avent 

ZAMISLITE da ispijate kavu u svom omiljenom kafiću ili jedete u restoranu i odjednom vas svi gledaju u čudu. Morate se pokriti jer se vaše konzumiranje hrane ili pića u javnosti smatra nekulturnim. 

Upravo ovaj scenarij odvija se u Hrvatskoj kada je riječ o dojenju beba. Javnost je podijeljena. Neki smatraju da je to sramotno i da se ne smije događati u javnosti, dok drugi u tome ne vide ništa sporno. 

Jedan slučaj koji je podijelio javnost dogodio se u zagrebačkom ugostiteljskom objektu u kojem je majka htjela podojiti dijete. Konobar ju je zamolio da to obavi u WC-u. 

Zato smo pitali pojedine vlasnike zagrebačkih ugostiteljskih objekata koji je njihov stav o toj temi. Gotovo svi se slažu, a njihove odgovore možete vidjeti u videu. 

"U restoranu svi jedemo za stolom, tako i oni najmlađi", kratko i jasno odgovorio je poznati chef Mate Janković, vlasnik restorana Sol. 

S njim se slaže i vlasnik kafića Pri Nami, Marin Levaj. 

"Ovdje nema potrebe za skrivanjem ni pokrivanjem", potvrdio je. 

Od 1. do 7. kolovoza obilježava se Svjetski tjedan dojenja u 120 zemalja, a cilj je podići svijest o važnosti dojenja, ali i zdravlju majki. U akciju se uključio i Philips, koji podržava javno dojenje i nudi širok asortiman Philips Avent proizvoda koji mogu pomoći majkama u tome. 

Tako su u ponudi izdajalice te proizvodi za njegu dojki, ali i bočice i sisači. Uz Philips Avent proizvode i drugi se članovi mogu brinuti o bebi kako bi majke mogle imati više vremena za sebe. 

Philips Avent ujedno slavi 40. rođendan, a u sklopu Svjetskog tjedna dojenja za sve majke pripremio je prigodan poklon. Detalji su dostupni na poveznici

Sponzorirani sadržaj donose Index i Philips Avent u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.