VIDEO Prvi hrvatski festival burgera izazvao ogroman interes, pogledajte kako je bilo

Foto: Ante Delač/Index

PRVI hrvatski festival burgera izazvao je pravu gužvu na zagrebačkom Strossmayerovom trgu. Miris pečenog mesa privukao je mnoge koji su došli provjeriti ponudu nakon posla, a kako biste dobili svoj hamburger u redu ste morali stajati i po 15 minuta.

Da se isplatilo dokazala su izrazi lica okupljenih kad bi prvi put zagrizli hamburger, sjedeći na balama sijena.

Iako su godinama smatrani junk foodom, hamburgeri su posljednjih godina postali iznimno popularan obrok, nakon što su hrvatske kulinarske snage u njih počele stavljati birane sastojke domaćeg podrijetla, uglavnom proizvedene na hrvatskim OPG-ovima. Upravo takve hamburgere naći ćete na Zagreb burger Festivalu.

"Radimo s leđnim špekom, u našem hamburgeru je deset posto špeka s junećim mesom. Dolje je kiselo vrhnje, salata, hrastov list i opet kiselo vrhnje na vrhu. Pecivo radimo s kvascem, fermentacija traje 24 sata. Sa strane je prženi tortilja čips s reduciranom kvasinom i salsa od volovskog srca, rajčice, krastavaca, korijandera, peršina, češnjaka i maslinovog ulja, luka, vinskog octa, soli i papra", opisao nam je chef Marin Medak što se nalazi u njihovom hamburgeru, za koji je danas vladala najveća gužva.

Festival je službeno počeo u 14 sati, a Medak nam je otkrio da su već do 17 gotovo prodali svoju dnevnu zalihu od 300 hamburgera. 

Zagreb Burger Festival trajat će od 15. do 25. rujna, pa imate još dovoljno vremena da isprobate najukusniju zagrebačku ponudu ovih dana. Kako je izgledao prvi dan Zagreb burger festivala pogledajte u nastavku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.