Video: Ryanairove stjuardese pokazale čari skinuvši se za kalendar

STJUARDESE niskobudžetne avionske kompanije Ryanair pokazale su svoje čari skidanjem za kalendar čiji je prihod namijenjen u dobrotvorne svrhe.


Treću godinu zaredom irska aviokompanija objavljuje svoj kalendar s obnaženim slikama svojih zaposlenica kako bi prikupila novac za dobrotvorne svrhe. Ove se godine nadaju da će moći uplatiti oko 100.000 funti organizaciji KIDS koja pruža potporu djeci s posebnim potrebama u Velikoj Britaniji.


Iako je svrha plemenita, kalendar nije uvijek nailazio na odobravanje dežurnih dušobrižnika. "Ryanair je ponovo igrao prljavo, očajno pokušavajući privući profit prodajući svoje 'najseksipilnije' stjuardese u ogoljenom kalendaru", rekla je laburistička zastupnica u parlamentu Mary Honeyball nakon prošlogodišnjeg snimanja kalendara za 2009. Direktor kompanije Michael O"Leary rekao je već kupio prvih sto kopija kalendara za 2010. godinu, a jednu kopiju će poslati "nimalo zabavnoj" gospođi Honeyball.

Glasnogovornik Ryanaira kaže da se za snimanje prijavilo 800 zaposlenica. Kalendar će se prodavati preko kompanijine internetske stranice, a cijena je prihvatljivih 10 eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.