VIDEO Sinu afričkog diktatora zaplijenili automobile koji su među najskupljima na svijetu

Foto: Instagram

SIN afričkog diktatora Teodoro Nguema Obiang Mangue našao se u problemima tijekom svog boravka u Ženevi gdje su mu zaplijenili automobile koji se svrstavaju među najskuplje na svijetu.

Među automobilima je Koenigsegg One:1 koji može doseći cijenu od 20 milijuna kuna te kojih na svijetu ima samo 7 i Lamborghini Veneno koji se na tržištu može pronaći i za nevjerojatnih 25 milijuna kuna, a izrađen je u samo devet primjeraka.

Teodoro je potpredsjednik Ekvatorske Gvineje i sin diktatora Teodora Obianga Nguema Mbasoga koji tom državom vlada od 1970. godine, a ovo mu nije prva velika zapljena s kojom se susreo.

2011. godine u Parizu su mu također zaplijenili skupocjene automobile čija je cijena kasnije na aukciji dosegla cifru od 28 milijuna kuna, piše gtspirit.com.

Osim automobila, prije nekoliko godina zaplijenjena mu je i vila u Los Angelesu te jedna u Parizu, a zabranjen mu je ulazak u SAD i Francusku. 

Optužuje ga se da troši državni novac, dok narod njegove države gladuje. Ekvatorska Gvineja je jedna od najvećih afričkih proizvođačica nafte, no većina stanovništva nema pitku vodu, a uskraćuju im se i osnovna ljudska i građanska prava. Human Rights Watch tvrdi da u zemlji vlada mito i korupcija, dok se od industrije nafte bogati samo nekolicina vladajućih.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.