VIDEO Spašeni psi koji su trebali završiti u loncu tijekom Zimskih olimpijskih igara

Screenshot: Facebook

ČAK 90 pasa spašeno je s farme koja se nalazi nedaleko od Zimskog olimpijskog sela u Južnoj Koreji. Nesretni su psi bili držani nagurani u malim kavezima na hladnoći, a trebali su završiti u loncu, kao meso za varivo koje bi se prodavalo u lokalnim restoranima, piše Metro.

Članovi društva Humane Society International (HSI) ipak su uspjeli nagovoriti vlasnike da odustanu od ovog biznisa i pomogli im da se počnu baviti drugom vrstom posla.

HSI je do sad spasio preko 1300 pasa, no i dalje se bore da se pseće meso ukine s jelovnika u toj zemlji.

"Postoji još dva i pol milijuna pasa koji pate jednako kao ovi koje smo upravo spasili. Oni ovise o nama, Koreancima i globalnoj zajednici da im se pomogne. Dok cijeli svijet gleda atletičare u Pyeongchangu, nemojmo zaboraviti da su u njihovoj neposrednoj blizini psi zatočeni u kavezima i svaki im dan može biti posljednji", upozorila je Wendy Higgins iz HSI-a.

Osim što pse ubijaju pomoću struje, i za života ih drže u teškim uvjetima.

"Tamo je ledeno, a vjetar neprestano puše kroz kaveze, osobito noću. Posjetila sam toliko farmi pasa tijekom svog rada s HSI-je, i uvijek me to jako rastuži. Neki psi tamo su očajni za kontaktom s ljudima i odmah se opuste kad im se obratite tihim glasom i pokažete im nježnost, dok se drugi toliko boje da se povlače u kut kaveza. Okrutnost se nikad ne može opravdati dijelom kulture, a mnogi mladi ljudi ovdje ne žele ni taknuti pseće meso", ispričala je Nara Kim, voditeljica kampanje protiv psećeg mesa.

Spašeni psi bit će otpremljeni u SAD, Veliku Britaniju i Kanadu gdje će im se pronaći dom.

Pseće meso se konzumira u Kini, Filipinima, Indoneziji, Tajlandu, Laosu, Vijetnamu i Kambodži, ali Južna Koreja je jedina država u kojoj se psi na farmama ciljano uzgajaju za proizvodnju mesa.

HSI je pokrenuo peticiju u kojoj se zahtijeva da predsjednik Južne Koreje Moon Jae-in zabrani posluživanje psećeg mesa.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.