Video: Svi su napeti i lete na sve strane - u tijeku zadnje pripreme za finale Dore

SVAKIM danom netko od izvođača na ovogodišnjoj Dori ispliva kao favorit i mogući pobjednik. Prvo je to bila Maja Vučić, pa je ipak pljusnula u polufinalu, pa onda Feminnemke, pa klapa Intrade, Franka Batelić, da bi zadnjim favoritima bili proglašeni Igor Cukrov i Danijela Pintarić. Igoru Cukrovu, pjevaču domaćoj javnosti poznatom po natjecanju u Operaciji Trijumf, Tonči Huljić je napisao glazbu za pjesmu i obećao svjetsku karijeru.

"Lijepa Tena" je pjesma kojom će se među 16-ero finalista predstaviti na finalnoj večeri u opatijskoj Kristalnoj dvorani. "Očekujem od Cukrova dobar nastup. Isto tako očekujem od Hrvata da će napokon početi glasati za pjesmu koja je predstavnica ove zemlje, a ne pjesma za po doma. Uvijek kada dođem na Doru imam poštenu namjeru, dakle želim napraviti pjesmu koja će nas najbolje predstavljati, a mislim da je Igor Cukrov najbolji izbor za ovogodišnju Euroviziju", rekao nam je Tonči Huljić koji smatra da je Dora kroz godine izgubila sjaj i kredibilitet zbog niza debakla na Eurosongu.

Huljić objašnjava zašto je Dora na lošem glasu

"Problem sa Dorom će nestati onog trenutka kad će se neka naša pjesma plasirati više nego dosad. Smatram da će tada ljudi ozbiljnije početi shvaćati ovaj festival", nadodao je Huljić. Druga friška favoritkinja je Danijela Pintarić kojoj je glazbu i tekst za pjesmu "Zlatna rijeka" napisao Zrinko Tutić.

Rekao je kako vjeruje u pjesmu koju je napisao, te kako je s Danijelom bilo izuzetno zadovoljstvo raditi. Iako su u početku bili skeptični hoće li sve stići pripremiti, Danijeli i Zrinku je poziv za izravan ulazak u finale dao krila, stoga su se požurili i odlučili pucati na pobjedu. A kako stvari sada stoje, nakon skepse i velike žurbe na kraju su proglašeni jednima od najvećih favorita.

Ovogodišnja Dora najgora dosad?

Pjesme za ovogodišnju Doru birale su se pozivnim i javnim natječajem. U Opatiji se trenutačno tresu svi, od izvođača, tekstopisaca, aranžera, pa i publike. Svi lete na sve strane, obavljaju se posljednja zagrijavanja glasnica, djevojke pretrčavaju hodnike s viklerima na glavi i svi urlaju svoje. Uskoro će na pozornicu stati 16-ero izvođača od kojih će samo jedan predstavljati Hrvatsku na Eurosongu koji se ove godine održava u Moskvi. Mada neki stručnjaci tvrde kako je ovogodišnja Dora jedno od najgorih izdanja u povijesti, favoritima to nije poljuljalo dobro raspoloženje.

Štoviše, iako su Franka Batelić, Nenad Ninčević i Sandra Bagarić bolesne od gripe, odrađuju nastupe kao da su zdrave k'o dren. U nadi kako je Franka Batelić došla k sebi od gripe, kako su Feminnem ovoga puta dali pravu akreditaciju svojem stilistu Marku Grubniću pa neće morat biti istjeran iz Green rooma, kako će Igor Cukrov ozariti obraz mentoru Tončiju Huljići, te kako će svi polomiti noge, u iščekivanju je još jedno veliko finale najpoznatijeg hrvatskog festivala kiča i glazbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.