VIDEO Veliki gaf u novom filmu s Poirotom: "Predobro izgledaju ove planine oko Slavonskog Broda"

Foto: Youtube/Facebook

JEDAN od najpoznatijih romana slavna Agathe Christie "Ubojstvo u Orient Expressu" ponovo je ekraniziran u režiji Kennetha Branagha. Jedan od iščekivanijih filmova ove godine napokon je stigao u kina, a prvi gledatelji su već počeli dijeliti dojmove putem interneta.

Osim što je većina gledatelja nezadovoljna glumcem (Kenneth Branagh)koji tumači ulogu slavnog Poirota, počeli su primjećivati određene nelogičnosti, a gledateljima je jedan detalj prilično upao u oko.

Legendarni Orient Express na svojoj ruti od Istanbula do Pariza zapne na Balkanu, točnije između Vinkovaca i Slavonskog broda, a taj trenutak u filmu se događa u planinama kojih u stvarnosti na tom području nema.

Jedna od korisnica Facebooka komentirala je da je putovala Slavonijom i da se znatno razlikuje od filmskog prikaza.

"Bila sam prije nekoliko godina u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. Nisam vidjela ove fantastične planine", napisala je ona.

Uz objavu jednog korisnika kojem se svidio film, ali je prozvao turističku zajednicu to nije iskoristila potencijal filma za turističku reklamu razvila se prava rasprava.

"Zašto Slavonski Brod turistički ne iskoristi potencijal ubojstva u Orient Expressu? Kada sam svojevremeno pitao ljude iz brodske turističke zajednice zašto ne komercijaliziraju činjenicu da se ubojstvo u Orient Expressu Agathe Christie dogodilo par desetaka kilometara od Slavonskog Broda (cca Donji Andrijevci), ljudi su me ismijali rekavši da pričam nebuloze... I naravno, priznali da nisu ni pročitali knjigu ni pogledali film, a sada promocija filma ide u smjeru 'ubojstva na brdovitom Balkanu između Vinkovaca i Slavonskog Broda' (iako nije brdovit, no ajde de)", napisao je on.

"Baš jučer odgledala, fascinantni planinski masivi i crnac policijski službenik u Brodu, a sve 1934.", komentirala je jedna korisnica.

"Čim sam vidio trailer za novo "Ubojstvo u O.E.", pomislio sam kako mi predobro izgledaju ove planine oko Slavonskog Broda", "A kakav bi to bio Brod da je visoko na brdu? Očito nasukan", bili su još neki od komentara.

Slični se prigovori mogu naći i na službenoj Facebook stranici filma, a napomena o grešci nalazi se i na IMDB-u.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.