Video: Zavirite u HTZ kuću i upoznajte finaliste showa Hrvatska traži zvijezdu



U ČETVRTAK navečer Hrvatska je napokon saznala tko su 15 finalista showa Hrvatska traži zvijezdu. Već u petak navečer gledatelji će morati odlučiti kojih će kandidati napustiti, a koji ostati u showu. Od njih 15, petero će napustiti show, o sudbini sedmero koji ostaju odlučuju gledatelji, a Goran Lisica Fox, Tony Cetinski i Ivana Mišerić, članovi žirija, odlučuju o sudbini po jednog kandidata kojeg će spasiti i ostaviti do sljedećeg kruga.

> HTZ Top 15 (profili kandidata): Saznajte čiji je moto "uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom" i tko uči arapski

Najuspješniji kandidati ove sezone bili su: Ana Mandura, Daniel Dizdar, Frane Brajković, Goran Kos, Ines Huskić, Ivan Delić, Katarina Đuderija, Kristian Marolt, Maja Bajamić, Marcela Oroši, Mark Marku, Milijana Mijatović, Romana Pavliša, Taher Sanuri i Valentina Trstenjak. 

HTZ finalisti: Nema svađe u kući, super se slažemo!

Tijekom zajedničkog suživota, koji je trajao dva tjedna prije prve live emisije, kandidati su marljivo spremali svoje zadane pjesme te učili koreografiju. Osim toga, učilo se za ispite na fakultetima i maturu. Naime, čak petero stanara još su maloljetnici koji idu u srednju školu.

Iako dobne granice ukućana variraju od 16 do 28, niti jednog trenutka između stanara nije izbila svađa ili konflikt osim povremenih trzavica koje se odmah riješe. O dobrobiti stanara uz produkciju i RTL televiziju brine se i dadilja tako da bi imali potpune uvjete za rad i vježbanje te kako ne bi imali izgovor ako se ne dokažu tijekom prvog nastupa.


Frane svira čak deset instrumenata

Dok se jedni brinu zbog treme ili ispadanja, drugi se dobro zabavljaju. U HTZ kući imaju i pregršt instrumenata pa se zapjeva nešto i što im nije na repertoaru za petak navečer. Tako jedan od stanara, Frane Brajković, bivši član grupe Postolar Tripper, svira čak deset instrumenata! A imaju i Romanu koja svira flautu, Marcelu i Gorana koji sviraju gitaru te Marka koji svira violinu.

Kristian Marolt: Ja nisam Justin Bieber

Mladi pop pjevač, Kristian Marolt ima jednu frazu koju ponavlja nekoliko puta dnevno: "Ja nisam Justin Bieber". Ipak, ne skriva svoj šaroliki glazbeni opus pa otpjeva i poneku njegovu pjesmu. Njegov imidž i fizički izgled zaista nevjerojatno nalikuju onome Justina Biebera, ali Kristijan sebe uopće ne vidi u tom svjetlu. Kaže kako obožava pop glazbu, Lady Gagu, a idol mu je Toše Proeski. Ipak, ponekad zna imitirati i Josipu Lisac. Dolazi iz Zaprešića, a ide u školu s Milijanom Mijatović koja mu je najbolja prijateljica.

Milijana Mijatović i Romana Pavliša: Super smo cimerice

Dok Milijana obožava rock 'n' roll, a sličan život i živi, Romana više voli jazz. Milijana još ide u srednju ekonomsku, a Romana studira kroatistiku i etnologiju na Filozofskom fakultetu. "Tipična sam tinejdžerica. Volim rock 'n' roll i Joan Jett. Što se tiče izostanak iz škole zbog HTZ-a, imam sreću što su mi u školi izašli u susret, a i ravnatelj se obradovao kad je čuo da čak dvoje učenika iz naše škole ide u HTZ. Učitelji me vole, a i ja volim njih. Popravila sam ocjene, imam samo još par negativnih, ali to ću riješiti", priča Milijana. 

"Meni je ovdje super, bolju ekipu nisam mogla odabrati. U kući mi je najzanimljiviji Daniel Dizdar", kaže Romana. Dodaje i kako strahuje da bi ona mogla ispasti među prvih pet jer unatoč njenom osebujnom stilu odijevanja nema glasovne mogućnosti kao što ih imaju ostali natjecatelji.  Ipak, obje ističu kako su super cimerice, naime, spavaju u istoj sobi HTZ kuće. 




Dečkima se najviše sviđa Marcela, a curama Frane

Iako se u ovoj kući još nisu pojavile ljubavne iskrice, natjecatelji već maštaju o zabavi u bazenu. Naime, uz njihovu kuću nalazi se bazen koji je trenutačno prazan jer je prehladno za kupanje. Ipak, u međusobnom razgovoru i šali tijekom pauza od vježbanja uvijek se razviju poneke zanimljive diskusije. 



Tako bi Kristian volio biti u bazenu s Marcelom Oroši, s čim bi se složili još neki kandidati dok bi neke cure voljele biti s Franom u bazenu. Za razliku od njih, Romana bi najradije bila sama ili s drvetom palme koje njeguje u kući.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.