Viralna pjesma Drakea i The Weeknda koju je stvorio AI maknuta sa streaming servisa

Foto: Profimedia

Pjesma u kojoj su pomoću umjetne inteligencije klonirani glasovi Drakea i The Weeknda uklonjena je sa servisa za streaming.

Heart On My Sleeve više nije dostupna na Apple Musicu, Spotifyu, Deezeru i Tidalu, a u procesu je povlačenja i s TikToka i YouTubea, premda neke verzije ostaju dostupne, piše BBC. To je uslijedilo nakon oštrih kritika izdavača Universal Music Group, koji je rekao da pjesma krši zakon o autorskim pravima. Izdavač glazbe rekao je da platforme imaju "pravnu i etičku odgovornost" spriječiti korištenje usluga koje štete umjetnicima.

@ghostwriter977

this song is out everywhere. Iink in bio

♬ Heart on My Sleeve by Ghostwriter out everywhere. - ghostwriter

Podsjetimo, pjesma Heart On My Sleeve simulira dvije zvijezde koje naizmjenično pjevaju stihove o pop zvijezdi i glumici Seleni Gomez, koja je prije izlazila s The Weekndom. Tvorac, poznat kao Ghostwriter, tvrdio je da je pjesmu stvorio softver treniran na glasovima glazbenika.

Otkako je objavljena u petak, pjesma je jako brzo postala viralna te je na TikToku bila pregledana više od 10 milijuna puta, a puna verzija također je bila preslušana 254.000 puta na Spotifyu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.