"Vjenčajte se iz ljubavi": Voditeljica koja je preminula od raka djeci ostavila pismo

Foto: Instagram

DEBORAH JAMES, voditeljica BBC-jevih podcasta koja je u lipnju ove godine preminula od raka, napisala je prije smrti pismo svojoj djeci i suprugu. Deborah je sa suprugom Sebastienom Bowenom imala dvoje djece, Huga (14) i Eloise (12). The Sun je objavio dijelove pisma, dok je kompletna verzija objavljena u njenoj knjizi How to Live When You Could Be Dead.

"Trenutno sjedim pored Sebastiena, ljubavi svog života. Nikad nisam stvarno znala možeš li imati ljubav svog života, ali sad znam što je u temelju neupitne ljubavi između dvoje ljudi. Oduvijek sam voljela svog supruga. Svidio mi se čim sam ga upoznala, a nakon trećeg spoja znala sam da ću se udati za njega", napisala je voditeljica.

"Bilo mi je jasno da u njemu, iako nije savršen, postoji nešto što mi jako odgovara. Poštovao me i nikad mi nije dao da ga motam oko malog prsta. Uvijek je bio, i uvijek će biti, osoba koja može doći u 3 ujutro i popraviti stvari. Zbog njega se osjećam sigurno. Ako za 18 godina pogledam sobu punu ljudi, on će mi i dalje biti najprivlačniji muškarac", navela je u pismu.

"Život se ne odvija uvijek po planu"

Obratila se i svojoj djeci, napomenuvši da o njima ne može pričati a da se ne rasplače: "Vi ste moj svijet. Naučila sam da postoji puno načina da se bude roditelj. Ništa nije krivo ili pogrešno dok god postoji ljubav. Naučila sam da su djeca puno otpornija nego što mislimo."

"Želim da djeca shvate da se život ne odvija uvijek po planu. Možete imati planove i ciljeve, ali morate biti spremni na to da je život nekad zanimljiviji ako se krene stranputicom. Riskirajte i budite hrabri. Nemojte čekati mirovinu da istražujete svijet. Naučite balansirati između sadašnjosti i budućnosti. Vjenčajte se isključivo iz ljubavi", savjetovala je svojoj djeci.

Pročitajte više