Voditeljica bez burke intervjuirala talibana uživo na afganistanskoj televiziji

Screenshot: Tolo News

TV voditeljice u Afganistanu vratile su se na Tolo News nakon što su nakratko bile uklonjene s radnih mjesta dok su talibani preuzimali kontrolu nad državom.

Iz Tolo Newsa rekli su kako su se njihovi prijenosi ponovno vratili u normalu.

Twitterom se počela dijeliti fotografija jedne od voditeljica kako u studiju intervjuira talibana.

Kako prenosi Independent, novinarka Beheshta Arghand intervjirala je Mawlavija Abdulhaka Hemada te ga je ispitivala o situaciji u Kabulu.

Svijetom trenutno vlada zabrinutost za položaj žena u Afganistanu pod vlašću talibana pa je ovaj prizor mnoge zapanjio.

"Prije dva desetljeća, kada su talibani također bili na vlasti, ovakvo nešto je bilo nezamislivo", napisao je na Twitteru Saad Mohseni, direktor Moby grupe, koja nadgleda Tolo News.

Zahra Rahimi, novinarka iste televizije, objavila je poruku na društvenim mrežama u kojoj traži od talibana da počnu formirati participativnu vladu te je objavila fotografiju na kojoj se vidi bez burke, samo odjevena u hidžab, te je okružena muškarcima.

"Treba normalizirati situaciju, otvoriti trgovine jer nemamo kruha kod kuće. Vlada koja se formira mora biti participativna, a talibani moraju omogućiti ljudima da se vrate na posao", napisala je.

Index je kontaktirao urednika Tolo Newsa., koji nam je ispričao kakva je situacija te najavio da će njihove kolegice, koje rade kao novinarke, reporterke i voditeljice i dalje nastaviti s radom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.