Volite Uno? Postoji nastavak ove hit igre, pogodite kako se zove

Foto: Instagram

MNOGI od nas odrasli su uz kultnu kartašku igru Uno, koja je bila izvor zabave, smijeha i ponekih frustracija, a ako vas je uhvatila doza nostalgije, imamo dobre vijesti. Postoji nastavak ove hit igre i ima zaista sjajno ime.

Uno, Dos…

Novi Unov najbolji prijatelj zove se Dos (kužite foru?), a namijenjen je za dva do četiri igrača od sedam i više godina. Dos ima 108 karata, koje se sastoje od 96 brojeva u boji i 12 Wild Dos karata. Kao i kod prethodnika, igrači moraju pokušati biti prvi koji će se riješiti svih svojih karata, a tu su i posebne Wild karte koje mijenjaju igru.

 "U ovoj zabavnoj kartaškoj igri dvoje je važnije od jednog, a slaganje brojeva je glavno!" kažu iz Mattela, koji je igru Dos izbacio na tržište prije četiri godine.

Kako igrati Dos?

Za razliku od Una, u centar se nakon dijeljenja stavljaju dvije umjesto jedne karte. Cilj je odbaciti sve karte u jednoj ruci prije nego što to bilo tko drugi učini i zaraditi 200 bodova od karata koje su i dalje ostale u rukama drugog igrača.

Svoje karte morate odbaciti podudaranjem karata na hrpi, no u igri Dos podudaranje karata moguće je samo po broju, dok boje zarađuju samo bonus koji se naziva Color Match Bonus.

Wild karte se razlikuju od onih u Unu. Obojene su i mogu predstavljati bilo koji broj, a također mogu zamijeniti i bilo koju boju. Wild DOS karta može se koristiti za zamjenu bilo kojeg broja od jedan do deset, a igrač koji ju je izvukao može odlučiti koji bi to broj trebao biti.

Naravno, za razliku od Una, kad igraču u rukama ostanu dvije karte, treba uzviknuti "dos".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.