Vozač kamiona iz Hrvatske otkrio plaću u Njemačkoj, iznos bi vas mogao iznenaditi

Screenshot: YouTube

DAMIR Lenart vozač je kamiona koji se iz Kutine preselio u Njemačku, a nedavno je objavio snimku u kojoj je otkrio koliko zarađuje kao koordinator u jednoj tvrtki.

Rekao je da on i njegova supruga mogu "samo sanjati" o takvoj zaradi u Hrvatskoj te da vozači kamiona u Njemačkoj imaju mogućnost zaraditi dobar novac. Objasnio je da se plaća u Njemačkoj isplaćuje nekoliko dana prije početka mjeseca, i to kroz dvije uplate. 

Prosjek plaće - 3255.46 eura 

Damir je na primjeru objasnio kako je 24. siječnja dobio 1000 eura, a 8. veljače dobio je ostatak u iznosu od 2260 eura. Plaća varira zbog broja odrađenih sati, a najviša, koju je dobio u lipnju, iznosila je 3841 euro. U svibnju, kad nije tako puno radio, dobio je nešto nižu plaću u iznosu od 2845 eura. 

"Ovo je sve bez povišice koja je sad bila. To sve dobivam kao koordinator. Da sam samo vozio, imao bih negdje 300 eura manje i to je sve što ja vozim ovdje u krugu tvrtke ili što vozači rade na nekim kraćim rutama", objasnio je. 

Damir je otkrio da je prosjek njegove plaće 3255.46 eura i usporedio ju je s plaćama hrvatskih ministara. 

"Vozač ovdje može zaraditi kao ministar u Hrvatskoj" 

"Ne volim kad političari i mediji pričaju o ljudima vani kako im nije bajno - za nekoga jest, a za nekoga nije. Ne znam zašto se to govori o ljudima koji su otišli, čuo sam da je netko rekao da u jednoj branši nema plaće više od 2000 eura. A netko bi možda otišao pa čuje na televiziji takve stvari, a ja sam zarađujem više", rekao je. 

"Njemačka je širok pojam i različite su plaće, a jedan vozač ovdje može zaraditi kao ministar u Hrvatskoj", zaključio je i dodao kako plaće u Njemačkoj variraju ovisno o poslovima, ali i da postoje veće razlike među pokrajinama. 

"Išao sam do Kassela nešto sjevernije i već po benzinskima, kad vidim da su cijene goriva više, znam da su i plaće niže. No njihove plaće jesu niže, ali tamo se može unajmiti stan po puno nižoj cijeni", objašnjava. 

Inače, Damir je prije dvije godine objavio viralnu snimku u kojoj je govorio o plaćanju poreza u Hrvatskoj, nakon što je otišao živjeti u inozemstvo, te naveo kako ne želi poreznoj platiti ni cent.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.