Vrijeme je da priznamo da su neke stvari danas puno bolje nego prije. Ove se ističu

Foto: Shutterstock

IAKO svi pomalo romantiziramo vlastitu generaciju dok se kunemo da mlađi propuštaju svašta, moramo priznati da su neke stvari danas nedvojbeno bolje. BuzzFeed je pitao svoje čitatelje: "Na koje ste stvari ljubomorni kada su u pitanju mlađe generacije?" Evo nekih od najboljih odgovora:

Dostava

"Mogućnosti dostave su nevjerojatne. Nekad su vam bile dostupne opcije pizza i pizza. To je bilo to! Nije postojala dostava namirnica ni drugih opcija za hranu (osim pizze). Sada možete dobiti SVE isporučeno", navela je jedna osoba.

Šminkanje

"Make-up tutoriali. Čini se da mlađa generacija ima nevjerojatne vještine šminkanja počevši od djevojčica pa do tinejdžerica. Ja sam se tek naučila pristojno našminkati u kasnim dvadesetima. Svi danas izgledaju savršeno našminkani", požalila se jedna.

@jessyhartel1 Grwm 😴 #makeup #beauty #makeuptutorial ♬ Melting - Kali Uchis

Pristup informacijama

"Jako sam ljubomoran što generacija Z ima pristup bilo kojoj temi. Sjećam se da sam morao posjetiti knjižnicu po reference ili izravno pitati stručnjaka. Sada mogu jednostavno pretraživati YouTube ili pronaći članke na internetu. Čovječe, toliko ušteđenog vremena!", napisao je netko.

Izlasci u klubove

"U klub nose tenisice! Ja imam 46 godina, a 90-ih smo plesali u štiklama i smrzavale se u oskudnim haljinama u studenom. Djevojke danas ovdje nose hlače! S džepovima! Jebene satenske hlačice!! Ove kraljice stavljaju svoju udobnost na prvo mjesto", poručila je jedna žena.

Odgoj

"Jako sam ljubomorna što se djevojke danas uči da mogu biti što god žele i da slijede svoje snove. Mene su učili da je najbolje što mogu biti žena bogataša", otkrila je jedna korisnica.

Neustrašivost

"Ljubomoran sam na to koliko je generacija Z neustrašiva. Oni ne ugađaju ljudima kao većina nas milenijalaca i ne boje se suprotstaviti se autoritetu kada to situacija zahtijeva. Neke to živcira, ali ja se divim samopouzdanju koje imaju u tako mladoj dobi", opisuje jedan milenijalac.

@romaneexvirgara life is too short to sit here and dream, let’s jump in 🤌🏼💸 #passiveincome #entrpreneur #businessowner #digitalproducts #affiliatemarketing #onlineincome #money #manifestation ♬ original sound - Rom | Business & TikTok Growth

Seksualnost

"Ja sam generacija X i ljubomoran sam (ali većinom presretan) što se čini da su mlađe generacije mnogo otvorenije prema širokom rasponu rodnih i seksualnih orijentacija. Tako sam ponosan na vas mlađe jer poznajete i dijelite svoju autentičnost!", poručio je netko.

Mentalno zdravlje 

"Radim u školi i jako sam ljubomoran što ta djeca imaju na raspolaganju stručnjake za mentalno zdravlje. Prije 20 godina, kad sam bio klinac i patio od teške depresije, nismo imali s kim razgovarati. Nitko tada nije ozbiljno shvaćao mentalno zdravlje djeteta", opisuje jedan korisnik.

Upute za vožnju

"Upute za vožnju u stvarnom vremenu koje vam omogućuju izbjegavanje autocesta ili cestarina i pružaju vam alternativne rute i procijenjeno vrijeme dolaska za svaku od njih. Kad sam se preselio u veliki grad, tata mi je kupio atlas cesta da ga koristim", prisjetio se netko.

@alishajasminee Not the trembling hand 😂 #drivingfail #drivingmeme #googlemaps #fyp #foryou ♬ original sound - hemissme

Veze na daljinu

"Veze na daljinu sada moraju biti puno lakše i uspješnije nego prije 20 godina."

Dopisivanje

"Ljubomorna sam na slanje poruka! Prvi telefon s kojeg sam mogla slati poruke dobila sam 2007. kada sam imala 17 godina. Morala sam čekati da vidim svoje prijatelje na hodniku da ih pitam o njihovom danu ili tračam o slatkom klincu u razredu do."

Zastupljenost u medijima

"Ljubomoran sam na bolju zastupljenost u medijima. Odrastao sam ne videći nikoga tko je izgledao kao ja u filmu, emisiji ili knjizi."

@kaileybreyer Get clothes that fit you NOW!!! #bodyimage #confidence #bodypositivity #bodypositive ♬ original sound - mel

Vršnjačko zlostavljanje

"Definitivno sam sretna što vidim kako se maltretiranje sada shvaća ozbiljno. Nemilosrdno su me zlostavljali kad sam bila dijete, i kad god bih pokušala dobiti pomoć od odrasle osobe, odgovor bi uvijek bio nešto poput: 'Samo ih ignoriraj i oni će otići.' Danas se čini da su djeca bolje zaštićena. Ne samo od strane odraslih, nego čak i od druge djece. To je sjajno vidjeti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.