Woody Harrelson dolazi u Hrvatsku

Foto: EPA

DRUGO izdanje 35mm Vis Film Festivala održat će se od 6. do 10. rujna, a poseban događaj bit će dolazak slavnog glumca Woodyja Harrelsona, koji će predstaviti film Narod protiv Larryja Flinta, kultno ostvarenje redatelja Miloša Formana. 

Festival, posvećen filmovima snimljenima na 35-mm filmskim trakama, ove godine fokus stavlja na djela jednog od najvećih europskih redatelja Miloša Formana, a glumac će prisustvovati projekciji filma. 

Uloga mu je donijela nominaciju za Oscara

Harrelson je za ulogu u filmu iz 1996. godine bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg glavnog glumca, kao i za Zlatni Globus i SAG nagradu. 

Interpretacija kontroverznog izdavača Larryja Flinta bila je hvaljena zbog autentičnosti i emocionalne dubine, čime je privukla pažnju kritike i Akademije te potvrdila Harrelsonov status jednog od najistaknutijih glumaca svoje generacije. 

Harrelson je nedavno glumio s Justinom Therouxom u seriji The White House Plumbers i sportskoj komediji Champions. Pojavio se i u film Trokut tuge, koji je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2022. te je osvojio Zlatnu palmu i dobio osamminutnu ovaciju publike. 

Razgovor s publikom

Woody Harrelson će 7. rujna prije same projekcije najaviti film i sudjelovati u kratkom razgovoru s publikom, u kojem će podijeliti svoja sjećanja na rad s Formanom i refleksije o filmu. Uz njega bit će prisutna i Martina Formanova, žena preminulog redatelja Miloša Formana, koja je s njim radila na brojim filmskim ostvarenjima, između ostalog i na ovom. 

Posjetitelji će tijekom festivala imati priliku uživati u nekim od najznačajnijih Formanovih filmova, uključujući dobitnika Oscara Let iznad kukavičjeg gnijezda i dobitnika čak 8 zlatnih kipića Amadeus. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.