Youtuber posjećuje opasne dijelove svijeta, otkrio najgoru stvar koju je ikad vidio

Foto: Instagram

Callum Mills škotski je youtuber kojeg prati više od 73.000 ljudi. On je svjetski putnik koji na svom kanalu Callum Abroad objavljuje videosnimke iz svih dijelova svijeta. Dok većina youtubera voli lagodna putovanja puna užitaka, raskoši, pješčanih plaža i skupih hotela, Callum uživa u istraživanju manje posjećenih država i nepoznatijih dijelova svijeta.

Herson u Ukrajini, koji je bio pod ruskom kontrolom, favele u Brazilu, palača Sadama Huseina u Iraku kojoj pristup ima ograničen broj ljudi, Jeruzalem, Sirija i Pakistan samo su neka od mnogih mjesta koja je Callum posjetio. 

Za Unilad je otkrio kako mu je putovanje na takva mjesta otvorilo oči. Sve što objavljuje na YouTubeu, kaže, zaista je onakvo kakvo je u stvarnosti i ništa ne uljepšava. "Osjećam sam se na neki način privilegiranim što sam mogao posjetiti takva mjesta", izjavio je.

Najgore stvari koje je vidio

Rekao je kako je u svojim putovanjima nailazio na stvari i situacije koje se ne mogu vidjeti u Škotskoj te ostalim dijelovima Europe i razvijenijim dijelovima svijeta. "Rekao bih da mi je siromaštvo najteže vidjeti. Čak je teško gledati i napuštene životinje po ulicama kojima se vide kosti jer su gladne", objasnio je Callum te dodao da su takve situacije u nekim zemljama na svakom uglu. 

Članovi kolumbijske bande su ga uplašili

Priznao je da je bilo nekoliko situacija u kojima se uplašio. U kolumbijskom glavnom gradu Bogoti postoji gradska četvrt Bronx koja je poznata po velikoj stopi kriminala. Tamo je imao priliku upoznati članove jedne bande koji su mu ispričali razne priče. Objasnili su mu da ako neko od članova izda bandu, natjeraju krokodila da izdajniku odgrize sve udove. 

Posjetio je Ukrajinu i svjedočio strašnim prizorima

Nedavno je Callum putovao u Ukrajinu kako bi razgovarao s ljudima koji tamo žive i iz prve ruke vidio kroz što zemlja prolazi. Svjedočio je višestrukim bombardiranjima u područjima u kojima je bio te je razgovarao s ljudima o tome kako se nose s tim. "Bilo je teških trenutaka kada sam bio tamo gdje možete vidjeti tijela kako leže na ulici", izjavio je i dodao da je srceparajuće svjedočiti takvim prizorima. "Ali tijekom dana atmosfera u gradovima je živahna, a ljudi svakodnevno idu u kupovinu kao i obično", objasnio je ovaj youtuber.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.