Za 50 milijuna eura naši bi političari prodali i vlastitu sestru (a naguzili bi se i sami)

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Index

Jaki, prejaki, Andabak!

Vi ste od onih kojima pritiče, a nama u Makarskoj svega fali. Zato bi bilo pošteno da park-šumu Osejava ostavite nama. Uostalom, nema potrebe pretvarati je u sportsko-rekreativni centar jer ona to već jest.

Tamo se igra badminton, trču ljudi i psi, vozaju se bicikle, kupaju se nudisti, šetaju rekreativci, pa je logično da Makarani potpisuju peticiju za spas Osejave. Ne toliko od vas koliko od lokalnih političara. U nas, znate, ima ološa kojeg ne treba imenovati (tko se prepozna - taj je) koji je u stanju prodati grad i familiju, a svake nedjelje staviti hostiju u usta. Kad se čovjek ispovijedi, onda radosno kreće ispočetka. Jučer su ispovijedili Ramovu, danas Osejavu, sutra će Biokovo i narod se ne može krstiti tom brzinom kojom se oni pričešćuju. Tvrde da je pravo na njihovoj strani, ali pravo bez pravde je nepravda.

S nama će, kažu, lako. Znate i sami kako nastaju pravni zakoni u Hrvatskoj; političar želi biti u pravu, te pravo prilagodi vlastitoj želji. Istina je da narod mnogošta olako prihvaća, ali kroz nepodnošljivu lakoću postojanja čovjek uvidi da lakše ne znači bolje.

"Šta nam mogu?", viče u mobitel HDZ-ov član, zaboravljajući da ga čuju i slučajni prolaznici. Zar je malo proći rivom i čuti povike da si lopov? Nije malo, otkud je 50 milijuna eura malo? Za tu svotu će Vam naš političar prodati i vlastitu sestru da čisti Vaše apartmane, a ako imate seksualnih želja koje sestra ne može zadovoljiti, imamo elitnih cura na bacanje. Neke izvozimo u Dubai i Ameriku, šeici su naši stalni gosti, a ako Vaše zadovoljstvo traži posebne sklonosti, za 50 milijuna eura naguziti će se naši lokalni političari, tim više jer su u gradu pojedinci već poznati kao šupci.

Vi ste fakultetski obrazovan čovjek, pa Vam je jasno kako stvari stoje; ako ne želite završiti poput Todorića, najbolje Vam se zaustaviti tamo gdje ste sad - na ulazu u Makarsku. Tko Vam garantira da Lex neće i Vama uzeti što imate, pogotovo kad imate više od države? Ni Todorić nije mislio pasti, ali pad, uviđate i sami, ne zavisi od Afričke šljive, već dok Vas Hrvatska šljivi.

Dosta su Vam i Tučepi za prehraniti familiju, a sunce našeg neba grijati Vas neće kako Blue sun grije. Ignorirajte sve šta Vam naši političari govore o Osejavi, u nas izda i Kain Abela, a Vas će izdati obojica. Ali će Vam oni kazati da bura nanese tonu smeća na Osejavu, a svaka kiša podzemnim putem izruje pristupnu stazu Tučepima? I sad kad to znate, zašto da Vam naše podzemlje radi o glavi?

Opravdano se pitate šta nam Osejava toliko znači ako je to zapuštena šikara koju kiša razruje? Kiša razruje samo onaj dio koji bi Vi uzeli, pa postoji realna opasnost da uzmete i naš dio. Ovdašnji narod je odgojen na tradicionalnim, kršćanskim, vrijednostima, pa tuđe neće, a svoje ne da. Naravno, lokalna vlast je drugog svjetonazora, pa tuđe prodaje pod svoje. Nismo mi škrt narod i ne smeta nikome dati mali prst, ali našim političarima je malo - oni bi cijelu ruku. Možda svojim samoprijegorom i (za)laganjem za boljitak grada uistinu zaslužuju više. Moguće da narod to ne shvaća.

Podržimo naše političare - umjesto malog prsta, dajmo im od šake do lakta!

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić i Dadin kanoćal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Dada Batinić i Dadin Kanoćal.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.