Za "Djecu leptire" će uz Tonyja, Franku, Luku i Zatvor pjevati i Massimo te Neno Belan

POZNATI hrvatski glazbeni umjetnici Massimo i Neno Belan pridružili su se Tonyju Cetinskom, Luki Nižetiću, Franki Batelić te bendu "Zatvor", čiji je član glazbenik i dijete leptir Petar Ramljak, u humanitarnoj akciji "Djeca leptiri trebaju krila". Istoimeni koncert u sklopu akcije biti će, podsjetimo, održan u utorak 15. lipnja na zagrebačkoj Šalati, a prihod od prodaje karata, čija je cijena simboličnih 50 kuna, u cijelosti je namijenjen Udruzi oboljelih od bulozne epidermolize - Debra.

Bulozna epidermoliza teška je genetska bolest, čija je posljedica krhka i ranjiva koža poput leptirova krila. Djecu leptire i običan dodir može boljeti i stvoriti im novo oštećenje. Svakodnevica za oboljele od te teške bolesti znači nove rane, nova previjanja, konstantnu bol, kirurške zahvate te stalnu ovisnost, pomoć, njegu i pratnju drugih, što utječe na život cijele obitelji. U Hrvatskoj ima 50 obitelji, čiji su članovi pogođeni tom bolešću, a prema statistikama se u prosjeku rađa jedno dijete leptir na 17.000 rođenih.

Tony Cetinski pozvao je na koncert riječima: "Vidimo se svi na Šalati, napravit ćemo dobro djelo i odlično se zabaviti!".

Massimo: Ljut sam što takva bolest koja koja izaziva toliko patnje uopće postoji

Počašćen pozivom da pomogne Udruzi Debra Massimo Savić je izjavio: "Dragi dobri ljudi, Udruga Debra organizira koncert  na Šalati 15. lipnja kojem je cilj prikupiti sredstva da se pomognu oboljeli i obitelji oboljelih od bulozne epidermolize. Upravo sam pomislio zašto nisam ime bolesti napisao velikim početnim slovom!? Zato što sam ljut što takva bolest koja koja izaziva toliko patnje uopće postoji! Znam da se obraćam dobrim ljudima i da se na vašu dobrotu i ljubav prema glazbi može računati! Stoga kupite ulaznicu za koncert jer moje kolege glazbenici i ja na takvim koncertima dajemo ono nešto posebno i neopipljivo što se zove glazba. Eto baš taj suptilni dodir ljudskosti koja je gorda i koja pomaže treba našim Leptirima!".

Neno Belan: Dobro je činiti dobro jer se dobro istim i vraća

"Krug dobrote, krug dobre pozitivne energije, a kojega smo i mi dio, nikada na smije biti prekinut", ističe Neno Belan te dodaje: "Dobro je činiti dobro jer se dobro istim i vraća i zato nam nije i ne smije biti teško jer smo bili puno puta, ali ćemo i ovaj put biti dijelom ove manifestacije - dobrote, stog dođite i uvjerite se sami".

U povodu svoga humanitarnog nastupa Luka Nižetić je izjavio: "Veliko mi je zadovoljstvo da bar malim dijelom mogu pomoći u ovoj hvalevrijednoj kampanji za pomoć djeci leptirima iz Udruge Debra. Dužnost je svakog čovjeka da pomogne svom bližnjem, bespomoćnima, bolesnima i onima kojima je podrška najpotrebnija. Iznos od 50 kuna zaista je ništa naspram samoga čina i onoga što će ta sredstva značiti radu Udruge Debra i oboljelima od bulozne epidermolize. Pobornik sam ovakvih akcija gdje se na najbolji način može vidjeti ljudskost na djelu i razumijevanje za druge. Zato ne razmišljajte što ćete raditi 15. lipnja, dođite na koncert, budite i vi dio ove akcije i upoznajte djecu leptire!".

Franka Batelić: Budimo uz njih i svi zajedno pospimo čarobni prah veselja po njihovim krilima

"Drago mi je da i ja mogu pomoći i barem na jedan dan biti dio nečega tako plemenitog. Ne možemo ni zamisliti borbe i izazove s kojima se svakodnevno suočavaju oboljeli od bulozne epidermolize. Zato budimo uz njih i svi zajedno pospimo čarobni prah veselja po njihovim krilima. Pozivam sve da zajedno podržimo ovu humanitarnu akciju na koncertu na Šalati", kazala je Franka Batelić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.