Prije nego je postala najveća zvijezda Jugoslavije, bila je švorc i jela samo jogurt

Foto: Instagram

NAKON što je Tito umro 1980. godine, Jugoslavenima je trebala nova najveća zvijezda koju su dobili u liku Lepe Brene, bosanske pjevačice koja je postala popularna nakon što se jedan poznati voditelj sprdao s njom u emisiji uživo.

Lepa Brena danas slavi 57. rođendan i ne krije da uživa u plodovima svoga dugogodišnjeg rada na sceni i iza nje.

Ipak, put do slave nije bio posut ružama. Fahreta Živojinović odrasla je u skromnoj obitelji, a počela je pjevati u jednom lokalnom bendu u rodnom Brčkom za vrijeme srednje škole. Često ističe kako je kao odlična učenica htjela upisati medicinu, ali budući da je to bilo preskupo za njezine roditelje, odlučila se za turizam i studij u Beogradu.

Pjevačica je u nekoliko intervjua ispričala kako je za vrijeme studija bila jako siromašna te da je danima jela samo kruh i jogurt. Odlučila je prekinuti studij jedne večeri kada je čekala autobus na kiši promrzla i gladna, te se vratila u rodnu Bosnu gdje je ubrzo upoznala Sašu Popovića i nagovorila ga da je primi kao pjevačicu u svoj bend.

Kada su prvi put nastupali na jednom festivalu u Beogradu, režija je njihovu pjesmu izrezala iz snimke, zbog njihove glazbe i Breninog izgleda, a traku s nastupom su dali poznatom voditelju Minimaksu. Odlučio je sprdati pjevačicu te je podrugljivo nazvao "lepa Brena", a od trenutka kada se Brena pojavila na televiziji ništa je više nije moglo zaustaviti te je postala najveća zvijezda svih vremena na Balkanu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.