Zabranjena ljubav počela se snimati prije 16 godina, evo kako danas izgledaju glumci

Foto: Instagram/Youtube/Facebook

SAD već davne 2004. Hrvatska je dobila svoju prvu domaću sapunicu: Zabranjenu ljubav. Emitirana je na tad novoj RTL televiziji, a dogurala je do 805 epizoda prije nego što je 2011. ukinuta. Iako se serija prestala snimati zbog slabe gledanosti, na svojim je počecima držala visoku gledanost, a dobivala je i puno medijske pozornosti. 

Većina glumaca nije imala iskustva i Zabranjena ljubav im je bila prvi pokušaj bavljenja glumom. Nekima od njih je bila odskočna daska za daljnju medijsku karijeru, dok su se drugi povukli iz javnosti i počeli se baviti drugim, manje eksponiranim zanimanjima. Kroz seriju je prošlo mnogo glumaca, a mi smo odlučili provjeriti kako danas izgledaju neki od njih. 

1. Zoran Pribičević - Danijel

Zoran je imao 20-ak godina kad se hrvatskoj publici predstavio ulogom Danijela Lončara, mladića iz radničke obitelji koji se igrom slučaja zaljubio u bogatu nasljednicu Petru Novak za koju kasnije saznaje da mu je sestra blizanka od koje su ga razdvojili dok su bili bebe. Petrina i Danijelova zabranjena ljubav proteže se kroz početak serije, a njegov je lik u drugoj sezoni ubijen. 

Zoran je nakon odlaska iz serije upisao glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je magistrirao 2011. Od 2012. do 2019. bio je umjetnički ravnatelj Kerekesh teatra, a od 2016. do 2019. član ansambla Gradskog kazališta Žar Ptica. Sudjelovao je u brojnim projektima za film, kazalište i televiziju te se pojavio u nekoliko domaćih serija, a trenutno glumi u HBO-ovoj seriji Strike Back. 

Osmislio je i aplikaciju za djecu Pričalica

2. Anita Berisha - Petra

Za razliku od mnogih kolega iz serije, Anita Berisha se povukla iz glume te se o njoj zna jako malo. U međuvremenu se udala i dobila kćerkicu te se danas preziva Beljan, a čini se da nije previše aktivna ni na društvenim mrežama. Zadnje fotografije objavila je još prije nekoliko godina. 

3. Mario Valentić - Borna

Mario je u seriju došao nakon osvojene titule Mistera Hrvatske te se u njoj zadržao do samoga kraja. Pojavio se i u serijama Nad lipom 35 i Dolina sunca, a danas je profesor kineziologije i promotor zdravog života te na društvenim mrežama često objavljuje fotke s treninga i iz prirode. Nastupao je i u posljednjoj sezoni showa Tvoje lice zvuči poznato. 

4. Mirna Medaković Stepinac - Maja

Mirna je u Zabranjenoj ljubavi glumila Borninu veliku ljubav Maju, a nakon samo godinu dana napustila je seriju kako bi upisala Akademiju dramske umjetnosti. 

Glumila je u brojnim domaćim serijama (Kud puklo da puklo, Zora dubrovačka, Larin izbor, Stipe u gostima, Dolina sunca...), a aktivna je i u filmu i kazalištu. 2015. udala se za Hrvoja Stepinca s kojim je 2017. godine dobila kćerkice blizanke. 

5. Jelena Perčin - Ana

Nakon prekida s Majom, Borna se zaljubio u Anu koju je utjelovila glumica Jelena Perčin. Osim u Zabranjenoj ljubavi, Jelena je glumila u kriminalističkoj seriji Dobre namjere te u liječničkoj seriji Hitna 94.

Glumom se bavi i dalje te je nedavno otkrila da se vratila na posao, objavivši fotku iz HNK. 
2018. udala se za crnogorskog glumca Momčila Otaševića s kojim trenutno čeka drugo dijete. Par već ima kćer Mašu koja se rodila u kolovozu 2018. godine, a Jelena iz bivšeg braka sa zagrebačkim ugostiteljem Kristijanom Babićem ima i kćer Lotu.

6. Marko Čabov - Nikola

Bornin ljuti protivnik u borbi za Anino srce bio je i Nikola Benčić kojeg je glumio Marko Čabov. Marko se nakon Zabranjene ljubavi pojavio i u seriji Ruža vjetrova, a posljednjih ga se godina rijetko može vidjeti u javnosti. 

7. Antonija Šola - Tina

U Nikolu je nesretno bila zaljubljena Tina Bauer koju je utjelovila Antonija Šola. Antonija je danas poznatija po glazbenoj nego glumačkoj karijeri. Kao autorica pjesama surađivala je s brojnim pjevačima iz cijele regije, a upravo je ona napisala i Srce nije kamen, uvodnu pjesmu za seriju Zabranjena ljubav koju je otpjevao Toše Proeski. 

8. Mario Mlinarić - Jakov

Mario je u seriji glumio fotografa Jakova Barišića u kojeg se zaljubio Tinin stariji brat Leon. Nakon Leonove smrti Jakov ostaje blizak s njegovom obitelji pa se Mario tako zadržao u seriji.

Nakon toga je glumio u sapunici Zakon ljubavi, a pojavio se i u sapunici Najbolje godine. Uslijedili su reality showovi - prvo je pobijedio u Fear Factoru, a zatim je sudjelovao u Farmi. 

Danas ga svi znaju kao omiljenog trenera iz showa Život na vagi, a nositelj je čak tri Guinnessova rekorda. 

9. Filip Riđički - Matija

Filip je danas zvijezda serije Crno-bijeli svijet u kojoj glumi glavnog lika Kipa, a glumačku je karijeru započeo kao tinejdžer Matija Lončar upravo u Zabranjenoj ljubavi. Frontmen je benda Lika Kolorado. 

10. Petra Kurtela - Lana

Lana je svoj put u seriji počela kao nevina tinejdžerica iz normalne obitelji, ali taj se život brzo zakomplicirao: neželjena trudnoća, saznanje da joj je mama ubila tatu, droga, prostitucija. Petra Kurtela majstorski je odglumila sve te promjene, a nakon završetka Lanine dugotrajne drame upisala je Akademiju. Glumom se bavi i danas, a najviše nastupa u kazalištu. Sa suprugom Igorom Banovićem ima sina Relju čije fotke rado dijeli na društvenim mrežama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.